« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OTKRILI RECEPTE

Stjepan Mesić i Ivo Josipović družili se u Požegi

Aktualni i budući predsjednik nazočili su valentinovskoj proslavi bračnih parova koji su proslavili zlatni pir

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

Stjepan Mesić

,

Zdravko Ronko

,

Ivo Josipović

Predsjednik Republike Stjepan Mesić i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović danas su na poziv požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka boravili u Požegi te nazočili tradicionalnoj akciji darivanja najmlađih Požežana i valentinovskoj proslavi bračnih parova koji su proslavili zlatni pir.

Grad Požega tradicionalno podupire roditelje novorođene djece s tisuću i pol kuna dok za svako treće i četvrto dijete roditelji dobivaju po dvije tisuće kuna.

Predsjednik Mesić i budući predsjednik Josipović razgledali su izložbu "Licitarsko umijeće tradicijskog i umjetničkog obrta" u Gradskome muzeju, a družili su se i s 220 bračnih parova koji su proslavili zlatni pir.

Obojica predsjednika novinarima su otkrili i svoje recepte za dug i skladan brak.

"Ja imam svoj recept, a to su dobri međusobni odnosi, uvažavanje, ljubav, razumijevanje, pažnja, zajednička odgovornost za obitelj", rekao je Josipović.

Mesić je pak odgovorio u svojoj maniri. "Znate, ja sam imao jednoga ambasadora koji je imao recept za sretan i uspješan brak. On je rekao da za uspješan brak obje strane moraju imati isti objekt obožavanja - i on to ima jer voli sebe, a voli ga i žena", rekao je Mesić.

Najavio je kako iduće godine i on slavi zlatni pir te nije isključeno da ga neće proslaviti upravo u Požegi. (hina/metro-portal)

14.02.2010. 18:02:43
Novi komentar
nužno
nužno