« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
STRIP

Stiže novi album o Asterixu i Obelixu

Trideset deveti strip-album o Asterixu treba izaći 21. listopada 2021., rekao je za tjednik Journal du Dimanche scenarist Jean-Yves Ferri koji je s crtačem Didierom Conradom jedan od "otaca" neustrašivog Gala

Stiže novi album
Stiže novi album (Arhiva)
Više o

Asterix

,

Obelix

"Riječ je o albumu u kojem su glavni junaci  'na putu', jer se prošla avantura događala u selu. Asterix i Obelix polaze na nesvakidašnje putovanje (...) u zemlju koja danas ne postoji kao takva", rekao je scenarist za francuski tjednik.

"Svaki album je malen korak k uvođenju nečeg novog. A Obelix nastavlja svoj polagani psihološki rast", dodao je.

Odgovarajući na pitanje može li se još poigravati stereotipima o zemlji u koju putuju, kao što je to obično činio u crtanom filmu o Asterixu i Obelixu, Ferri je priznao da je to danas puno teže.

"U 1960-im Albert Uderzo i Rene Goscinny mogli su ismijavati strance, crtati Engleze s njihovim velikim zubima i Grke s njihovim profilom. Ozračje je bilo prijateljsko. Danas gotovo moramo imati leksikon na stolu da bismo znali čime se imamo pravo šaliti", rekao je.

Od 2013. junaci koje su prije 61 godinu izmislili Rene Goscinny i Albert Uderzo (prvi je umro u studenom 1977., drugi u ožujku 2020.) izmjenjuju pustolovine u selu i na putu.

Autori su othrvali porivu da se pozabave pandemijom koronavirusa o čemu bi "bilo zanimljivo progovoriti", rekao je Ferri.

"Epidemija je tužna tema, puna tjeskobe. Bolje je smijati se drugim stvarima i poželjeti da nakon izlaska albuma napokon završimo s time", istaknuo je Ferri, pa priznao da su nekim sitnicama ipak aludirali na covid-19 pa je čarobni magični napitak u novom albumu nalik cjepivu.

04.01.2021. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno