« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
oporavak

Steve Jobsu transplantirana jetra

Appleov CEO u tajnosti obavio operaciju pred dva mjeseca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Steve Jobs

,

Steve Jobs bolest

Kako je zdravlje Steve Jobsa prilično važna tema, čudi kako nitko do sada nije uspio provaliti informaciju da je Jobs operaciju u Tennesseeu izveo još pred dva mjeseca, i da se već toliko oporavio da se očekuje kako bi mogao početi dolaziti na posao već krajem ovog mjeseca.

U siječnju su mediji zabilježili da se Jobs preselio iz Kalifornije u Tennessee, gdje je lista čekanja za donatore organa bitno kraća. Ujedno je uzeo šestomjesečni dopust zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, koje se jasno vidjelo po njegovom naglom gubitku kilograma pred godinu dana.

Pred gotovo pet godina Jobs je uspješno odstranio rijedak oblik raka gušterače operativnim putem, pa su mediji spekulirali da se sada radi o metastazama koje su nastale u jetri, dok je službeno priopćenje Applea glasilo da njihov šef ima hormonalni poremećaj koji onemogućava tijelu apsorpciju određenih bjelančevina.

Bez obzira na sve, Jobs se vraća na posao, iako u smanjenom obujmu tako da će Tim Cook još neko vrijeme voditi tvrtku najveći dio vremena. (metro-portal)

20.06.2009. 12:11:22
Novi komentar
nužno
nužno