« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
GENERALI KOD JOSIPOVIĆA:

Stanje u vojsci nije idilično već realno

VIDEO - Vojska pokriva osnovne potrebe nužne za nesmetano funkcioniranje u mirnodopskim uvjetima, izjavio je general zbora Josip Lucić

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Josip Lucić

,

Hrvatska vojska

,

Ivo Josipović

"Hrvatski generali nisu davali idiličnu sliku o stanju u vojsci ali ona je realna pa i pozitivna i u skladu je s općim uvjetima štednje u vremenima globalne krize“, rekao je predsjednik Ivo Josipović nakon radnog sastanka s predstavnicima Hrvatske vojske o aktualnom stanju u Oružanim snagama te na vojno sigurnosno-obavještajnom području.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general zbora Josip Lucić izjavio je da vojska pokriva osnovne potrebe nužne za nesmetano funkcioniranje u mirnodopskim uvjetima u kojima se Hrvatska nalazi.

Što se tiče daljnjih aktivnosti vojske, Josipović i Lucić su izvijestili da će vojska unatoč smanjenim financijskim uvjetima uredno izvršavati svoje obveze kao što su sudjelovanje u mirovnim misijama, priprema se preustroj vojske radi uspješne integracije u NATO pakt.

Josipoviću je novinarski upit prvi glas o tome da se general Lucić povlači iz službe i da će od sad na redovitim kolegijima s predstavnicima OS-a sudjelovati i ministar obrane Branko Vukelić.

"Nisam se bavio nikakvim kadrovskim pitanjima, ovo mi je prvi glas o tome“, rekao je Vukelić. (Infopunkt/metro-portal)

25.02.2010. 14:29:12
Novi komentar
nužno
nužno