« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SPRIJEČEN DRŽAVNI UDAR

Stanje na Madagaskaru pod kontrolom

Premijer Madagaskara Camille Vital rekao je u razgovoru za televizijsku mrežu France 24 da je stanje u zemlji pod kontrolom

Camille Vital
Više o

državni udar

,

Madagaskar

,

Camille Vital

"Zasad vam mogu reći da je sve pod kontrolom", rekao je Vital u telefonskom razgovoru za informativnu mrežu. "Pokušali su izvesti državni udar, zasad je sve pod nadzorom", dodao je. Pobunjenici nisu zauzeli "nijednu" javnu zgradu, kazao je.

Dvadesetak časnika predvođenih generalom Noelom Rakotonandrasaneom objavilo je da raspuštaju sve ustanove vlade predsjednika Andryja Rajoeline te da vojni odbor preuzima vlast u zemlji. Vidljivo opušten, predsjednik Andry Rajoelina, upozorio je tijekom večeri da će "država preuzeti odgovornost" za pobunjenike.

Generala Rakotonandrasanu, koji je trenutačno neraspoređen, Vital je u travnju smijenio s dužnosti, nakon glasina o mogućem državnom udaru na tom velikom otoku u Indijskom oceanu. Pokušaj preuzimanja vlasti nastupio je istoga dana kada se na Madagaskaru održavao referendum o ustavu, što je prvi korak prema izlasku zemlje iz dugotrajne političke krize. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 22:17:43
Novi komentar
nužno
nužno