« Svijet
objavljeno prije 15 godina
otočje komori

Srušio se jemenski zrakoplov sa 154 putnika

Srušio se drugi airbus u ovom mjesecu

Više o

pad aviona

,

Jemen

,

zrakoplovna nesreća

,

Yemenia Air

Spasilačke službe pronašle su ostatke zrakoplova Airbusa A310 Yemenia Aira koji se rano jutros srušio u Indijskom oceanu i nekoliko tijela putnika, objavila je Agencija za sigurnost zračnog prometa za Afriku i Madagaskar (ASECNA).

Zrakoplov Airbus A310 zračnoga prijevoznika Yemenia Air koji je sa sa 153 putnika i članova posade letio od jemenske prijestolnice Sane do glavnog komorskog grada Moronija, srušio se u utorak rano ujutro u Indijski ocean dok se približavao Komorskom otočju.

Spasilačke službe su pokraj ostataka zrakoplova pronašle i nekoliko tijela, ali zasad nema vijesti ima li preživjelih, javlja Reuters.

Zrakoplov je nestao s radara 15 minuta prije planiranog slijetanja u Moroni, odnosno oko pet do deset kilometara od obale. Vremenski uvjeti su u tom trenutku bili dosta nepovoljni, puhao je jak vjetar, a more je olujno.

Francuske su vlasti objavile da je u zrakoplovu bilo 66 francuskih državljana. Državni tajnik u francuskom ministarstvu prometa Dominique Bussereau izjavio je kako je loše vrijeme mogući uzrok nesreće, javlja AFP.

Ovo je drugi Airbus koji se srušio u more ovoga mjeseca, nakon nesreće Air Franceova Airbusa A330-200 s 228 putnika i članova posade na letu iz Brazila 1. lipnja.

"Ne znamo je li itko od 154 osobe preživio pad zrakoplova", rekao je Reutersu potpredsjednik te otočne države Idi Nadhoim. Pad se dogodio 15 minuta prije planiranog slijetanja u grad Moroni, navodi agencija dpa.

Airbus 310 bio je na letu iz Yemenskog glavnog grada. Većina su putnika komorski iseljenici na putu iz Pariza, navodi tvrtka.

Otočnu državu Komori čine tri vulkanska otoka smještena u Mozambičkom kanalu, 300 kilometara sjeverozapadno od otoka Madagaskara i jednako toliko udaljena od afričke obale.


30.06.2009. 05:49:33
Novi komentar
nužno
nužno