« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
proturječni podaci

Devet poginulih u padu turskog zrakoplova

Avion se srušio pri slijetanju amsterdamskom aerodromu

Fotografija vijesti
Više o

pad aviona

,

avionska nesreća

Najmanje je pet osoba poginulo u padu zrakoplova turske kompanije Turkish Airlines (THY), u srijedu u amsterdamskoj zračnoj luci, objavila je nizozemska televizija dok su u Turskoj ministar prometa Binali Yildirim i predstavnici kompanije ustvrdili da nije bilo žrtava, prenose agencije. Najnovija izvješća spominju devet poginulih osoba.

 

Zrakoplov 737-800 na letu TK1951, poletio je sa 134 osobe iz istanbulske zračne luke Ataturk u 8:22 ujutro za Amsterdam gdje se srušio blizu sletne staze i raspao na tri dijela.

Nizozemska hitna služba nije mogla potvrditi vijest o žrtvama u trenutku pisanja izvješća, javio je Reuters uz najavu da će se konferencija za novinare održati u 13.30.

U Ankari je ministar Yildirim rekao da u nesreći nema poginulih i da je oko 80 putnika evakuirano iz zrakoplova dodavši kako je bilo ranjenih, ali nije precizirao njihov broj.

Da nema žrtava u nesreći zrakoplova koji se srušio u zračnoj luci Schiphol, potvrdio je i generalni direktor THY-a Temel Kotil na konferenciji za novinare u Istanbulu, prenosi agencija Reuters.

U zrakoplovu je bilo 127 putnika, među njima dijete i sedam članova posade, rekli su predstavnici THY-ja na konferenciji za novinare u Istanbulu.

"Neki su putnici ozlijeđeni u repu aviona, ali nemamo potvrde o žrtvama", rekao je predstavnik THY-a Candan Karlitekin.

Ministar Yildirim je rekao da je zrakoplov pušten u promet 2002., a tehnički pregled prošao je 22. prosinca 2008.

25.02.2009. 11:57:05
Novi komentar
nužno
nužno