« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
Afriqiyah Airways

Srušio se Airbus u Libiji - 104 poginulih - jedan dječak čudom preživio

Avion se srušio pri slijetanju u zračnoj luci Tripoli - sužbenih detalja još uvijek nema

Više o

Libija

,

pad aviona

,

avion

,

Kim Kwan-Jin

Talijanska novninska agencija javlja da se avion libijskog avioprijevoznika Afriqiyah srušio jutros pri slijetanju na Tripolski aerodrom.

Avion je dolazio iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici s ukupno 105 putnika i članova posade. Iako su prva izvješća govorila kako su život izgubili svi putnici i članovi posade koji su bili u avionu, AFP javlja kako je nesreću preživio osmogodišnji nizozemski dječak koji je prevezen u bolnicu.

Ministar vanjskih poslova Južnoafričke republike izjavio je kako se avion koji je napustio Johannesburg prethodne noći smatra nestalim. "Znamo da je avion nestao i čekamo razvoj situacije. Bio je na ruti za Libiju i nemamo nikakvih informacija o tome što se dogodilo s avionom" izjavio je glasnogovornik ministarstva za Reuters.

"Zrakoplov je eksplodirao pri slijetanju i potpuno se raspao" izjavio je libijski dužnosnik. Svi članovi posade bili su libijski državljani. Dopisnik AFP-a javlja kako su mjesto nesreće okružili policija, vatrogasci i ekipe hitne pomoći, a između glavnog libijskog grada i zračne luke, koji su međusobno udaljeni oko 50 kilometara, jure vozila hitnih službi. Vremenski uvjeti u Tripoliju danas ujutro su dobri.

12.05.2010. 09:36:14
Novi komentar
nužno
nužno