« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SRETAN USKRS!

Sretan Uskrs, drage naše čitateljice i dragi čitatelji

Puno sreće, zdravlja, veselja, ljubavi, uspjeha na privatnom i poslovnom planu, a u skladu sa stanjem u zemlji i puno strpljenja i mudrosti da ostvarite svoje snove

Sretan Uskrs!
Sretan Uskrs! (Arhiva)
Više o

Uskrs

,

sretan Uskrs

Sretan Uskrs, dragi naši... redakcija Metro portala želi vam sve ono što vam u životu treba ili nedostaje - sreće, zdravlja, veselja, ljubavi, uspjeha na privatnom i poslovnom planu, a u skladu sa stanjem u zemlji i puno strpljenja i mudrosti da ostvarite svoje snove!

Uskrs je inače prvi blagdan koji se slavi još od vremena apostola, a najraširenija je teorija da Uskrs potječe od Pesaha ili Pashe, židovskog blagdana. 

Pashom su Židovi slavili čudesna Božja djela poput izlaska Izraelaca iz Egipta, a kršćani su se usredotočili na Uskrsnuće Isusa Krista, čudesan prijelaz iz smrti u život, jednu od temeljnih odrednica kršćanstva.

Uskrs se na samim počecima slavio svake nedjelje, da bi se tijekom drugog stoljeća ustalio u sadašnjem obliku - jednom godišnje, nakon prvog proljetnog punog mjeseca koji može pasti između 21. ožujka i 25. travnja i predstavlja središnji blagdan crkvene godine u zapadnom kršćanstvu.

Zbog razlika u kalendaru, istočna grana kršćanstva Uskrs slavi između 4. travnja i 8. svibnja.

01.04.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno