« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
ČESTITAMO

Sretan Uskrs, drage čitateljice i čitatelji

Svim čitateljicama i čitateljima Metro portala želimo sretan Uskrs i nadamo se da će i njihove životne okolnosti uskrsnuti u nekom novom, boljem svjetlu

Sretan Uskrs!
Sretan Uskrs! (Arhiva)
Više o

Uskrs

,

sretan Uskrs

Sretan vam Uskrs, drage naše čitateljice i čitatelji. Redakcija Metro portala od srca vam želi da blagdan uskrsnuća donese neku novu, pozitivnu energiju i omogući vam uzlet prema boljem, ispunjenijem i kvalitetnijem životu.

Uskrs je, da se malo vratimo u početke, prvi blagdan koji se slavi od vremena apostola, a općeprihvaćena je teorija da zapravo potječe od židovskog blagdana Pesaha ili Pashe.

Židovi su Pashom slavili čudesna Božja djela poput izlaska Izraelaca iz Egipta, a kršćani su se usredotočili na Uskrsnuće Isusa Krista, čudesan prijelaz iz smrti u život, jednu od temeljnih odrednica kršćanstva.

Uskrs se na samim počecima slavio svake nedjelje, da bi se tijekom drugog stoljeća ustalio u sadašnjem obliku - jednom godišnje, nakon prvog proljetnog punog mjeseca koji može pasti između 21. ožujka i 25. travnja i predstavlja središnji blagdan crkvene godine u zapadnom kršćanstvu.

Zbog razlika u kalendaru, istočna grana kršćanstva Uskrs slavi između 4. travnja i 8. svibnja. 

20.04.2014. 07:30:00
Novi komentar
nužno
nužno