« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
8. 3.

Sretan Dan žena, najdraže naše!

Večeras je, primjerice, marš za prava žena... bilo bi lijepo kad bi se skupila povelika gomila ljudi, barem kao na jučerašnjoj utakmici u Maksimiru i, recimo, prošetala pod prozorima vladajućih

Sretan Dan žena!
Sretan Dan žena! (Arhiva)
Više o

Međunarodni dan žena

,

čestitka

Međunarodni Dan žena u zadnje je vrijeme nekako izgubio utrku za pozornost od raznoraznih uvoznih Valentinova, Halloweena i sličnih "praznika" posvećenih izvlačenju što veće količine novaca iz džepova.

Uz to, nema više ni socijalizma gdje su vlasti povezivale taj dan sa svojom borbom, pa je tu bilo svega - od govora "drugaricama" preko karanfila u zapučku i obaveznog pijančevanja od ranih jutarnjih sati u "radnim organizacijama"...

U međuvremenu su feministice, izgleda, ili ostvarile sva ženska prava (što nisu) ili su odustale... a možda nisu? Večeras je, primjerice, marš za prava žena... bilo bi lijepo kad bi se skupila povelika gomila ljudi, barem kao na jučerašnjoj utakmici u Maksimiru i, recimo, prošetala pod prozorima vladajućih.

Jer, situacija se zapravo nije promijenila, a u nekim segmentima je možda čak i gora - žene se mlati, prezire, siluje, ubija, i to ne u nekim zaostalim zajednicama Trećeg svijeta, nego na ulicama i u stanovima naših gradova.

Plaće su i dalje manje nego muške za iste poslove, bez obzira koliko dobre i kvalitetne bile na svom radnom mjestu.

Da sad ne nabrajamo dalje... kod nas na portalu Dan žena je svaki dan, što vjerojatno znate ako nas barem sporadično pratite. No, ipak treba obilježiti i i ovaj dan, službeno Dan žena, pa najdraže naše - sretan vam bio, neka vam dragi stvarno napravi nešto lijepo i dođe kući s posla trijezan... i tako svakoga dana, a ne samo danas.

08.03.2019. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno