« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PRILIKA ZA USAVRŠAVANJE

SRCE pokreće informatičke tečajeve i za građanstvo

Na tečajeve Sveučilišnog računskog centra moći će se upisivati i šira zajednica, a ne samo studenti i predstavnici akademske zajednice

Sveučilišni računski centar
Sveučilišni računski centar (Wikipedia)
Više o

potres u Albaniji

,

Trčimo za Japan

Sveučilišni računski centar (Srce) najavio je u novoj akademskoj godini informatičke tečajeve dostupne i široj zajednici, a ne samo studentima i predstavnicima akademske zajednice.

Tečajevi Srca utemeljeni su na poznatim nastavnim programima i standardima u području informatičkog obrazovanja, kazala je voditeljica tečajeva Srca Irena Jandrić na današnjoj konferenciji za novinare.

Srce provodi specijalistički te osnovne tečajeve, među kojima su tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta (ECDL tečajevi), tečajevi o web tehnologijama, izradi web stranica i web sjedišta, tečajevi o informatičkoj sigurnosti te uvodni tečajevi o Linuxu i dr. Specijalističke čine tečajevi Ciscove akademije mrežnih tehnologija, Microsoftovi tečajevi za računalne profesionalce te tečajevi statistike i programskog sustava SAS.

Najavljene su i nove pogodnosti kojima započinje akademska godina - besplatno polaganje zadnjeg (sedmog) ispita za diplomu ECDL te popust prilikom kupnje tečajeva kao poklona.

Jedna od novosti je i početak održavanja on line tečajeva načinjenog prema programu EUCIP Core. EUCIP (European Certification of Informatics Professionals) je sustav certificiranja profesionalnih informatičara kojeg je razvio CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies).

Predstojnik Sektora za obrazovanje i podršku korisnicima Vladimir Braus istaknuo je da se Srce aktivno uključilo u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja, pa će tako sudjelovati i na Sajmu cjeloživotnog učenja 15. rujna.

Braus je rekao i kako je zabilježen pad korisnika tečajeva od 30 do 60 posto, a razlog tomu vidi u recesiji i Bolonjskom sustavu. Studenti danas ne razmišljaju o budućoj karijeri i pretpostavljaju da će sveučilišna diploma biti dovoljna za zaposlenje, kazao je Braus. (hina/metro-portal)

09.09.2010. 14:35:15
Novi komentar
nužno
nužno