« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
BORIS TADIĆ:

Srbija nikad neće priznati Kosovo

Gotovo da i ne postoji političar u Srbiji koji nema najoštriju moguću retoriku kad se radi o Kosovu

Nema šanse da Srbija ikad prizna Kosovo?
Više o

Srbija

,

Boris Tadić

,

priznanje kosova

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu u manastiru Visoki Dečani na Kosovu da Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova, prenose srbijanski mediji. "Vi znate koji je moj odgovor. On je kratak i jasan, nikada!", odgovorio je Tadić na novinarsko pitanje hoće li ikada priznati neovisnost nešadašnje srbijanske pokrajine.

Srbijanski predsjednik sudjelovao je u subotu ujutro na božićnoj liturgiji u manastiru Dečani na jugozapadu Kosova kamo je doputovao u petak navečer na Badnjak.

Na putu prema Dečanima albanski prosvjednici kamenovali kolonu vozila u kojoj je bio Tadić i članovi državnog izaslanstva. Skupina od oko 200 kosovskih Albanaca, aktivista pokreta Samoopredjeljenje, bacala je kamenje na Tadićevu kolonu koju su pratili pripadnici policijske i pravosudne misije EU-a na Kosovu - EULEX.

Samopredjelenje je kasnije priopćilo da 20 njegovih aktivista ozlijeđeno u sukobu s policijom te da su zatražili liječničku pomoć u Domu zdravlja u Dečanima.

Istovremeno, potpredsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić u Beogradu je rekao da su najvažniji ciljevi Srbije u 2012. jaka država, učinkovita i odgovorna vlast, srpska sloga, kompromis s Europom i dijalog s Prištinom.

Srbije treba biti što više na Kosovu i svuda gdje se brane srpski interesi, rekao je čelnik Socijalističke partije Srbije i ministar unutarnjih poslova Dačić u intervjuu Tanjugu u povodu početka izborne 2012.

07.01.2012. 13:44:54
Novi komentar
nužno
nužno