« Komentari
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
2.0

Srbija ima novi Memorandum SANU, a što ima Hrvatska?

Kako zeznuti Hrvate, Kosovare, Crnogorce, Bošnjake i inu raju iz okolnih zemalja i prebaciti krivnju na njih

Novi Memorandum SANU
Novi Memorandum SANU (SANU)
Više o

komentar

,

Metronom

,

Memorandum SANU

Već se neko vrijeme po portalima provlači vijest da je SANU, za manje svjesne Hrvate zloglasna Srpska akademija nauka i umetnosti, napisala novi Memorandum na tragu onog prvog iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Glavne teme su iste: kako zeznuti Hrvate, Kosovare, Crnogorce, Bošnjake i inu raju iz okolnih zemalja, kako prebaciti krivnju na njih, kako dobiti nešto što se, po ustaljenom srpskom običaju, "izgubilo u ratu" i, generalno, vladati Balkanom, makar iz sjene.

Drama je potpuna, jer se kao glavni ideolog, uz neizbježnog Dobricu (LOL!) Ćosića spominje i Ljubomir Tadić, otac aktualnog predsjednika Srbije Borisa, prema desnim standardima "dragog prijatelja hrvatskog predsjednika Ive Josipovića". Onog istog Borisa koji je poslao familiju na ljetovanje na Brijune za siću.

Naravno, vrijeme je za bubnjeve i talambase, gotovo se mogu čuti gajdaši iza nastupajućih Trenkovih pandura, Jelačićevih konjanika i oklopnih vozila HV-a koja krče put prema Beogradu ... Kolege "domoljubnije" (pod izrazito velikim navodnicima) provenijencije su u šoku i natječu se tko će više ogaditi Josipovića i ukazati nama, ostalim guskama u magli, kako se opet sprema nešto loše za Hrvate.

Dok Jadranki Kosor Franjo Tuđman stalno ispada iz usta, Karamarko vitla grobovima nevinih žrtava komunizma, a Gotovina čami u Haagu, Hrvatima je najveća "ugroza" Memorandum SANU? Hmmm ...

IMHO, kak' bi se reklo na webu, najveći problem Hrvata je ipak Memorandum s Markovog trga. Napisan je jednostavno, sa svega par točaka: svaki lokalni dripac s dugim jezikom može stići do Sabora ili neke fine državne/lokalne sinekure, pa lagano krenuti na posao: prvo zaposliti užu i širu obitelj, pootvarati par firmi na zaovu, jetrvu i ostalu rodbinu različitog prezimena i početi se baviti građevinom, otpadom, cestogradnjom, lansiranjem svemirskih brodova, izgradnjom naselja na Marsu i ostalim "strateškim odrednicama hrvatskog gospodarstva".

Pritom će zamračiti par milijunčića u nekoj valuti, zavisno od proračuna kojim raspolaže, nakupovati satova, stanova, kuća, otoka, planeta ... i čekati mirovinu. Tu i tamo će nekog namlatiti, ili on ili njegovi kamaradi, povremeno se opustiti uz cajke i slična narodna blaga, prije izbora oprati zube, počešljati se i zaurlati par prigodnih o Jugoslaviji, četnicima, domaćim izdajnicima, Domovinskom ratu i generalima, a uz pomoć lokalnog župnika i toplo preporučiti da se glasa za njega.

Sad, hvala Srbima, ima još jedan argument za ostanak na vlasti: MEMORANDUM SANU!! Opako djelo zlih srpskih akademika koji u svojoj velebnoj zgradi u Knez Mihailovoj 35 neumorno smišljaju spačke protiv nevinih i dobrih Rvata. Koji, inače, imaju plan ... Kako obojati tunele po cjeniku NASA-e za vanjsko uređenje Međunarodne svemirske stanice u orbiti oko Zemlje, kako skupljati otpad po istom cjeniku, stavka prikupljanje svemirskog otpada golom rukom bez zaštitne opreme, kako kupiti državne firme i prirodna bogatstva bez novaca i slične majstorije iz kuhinje Remetinec Business Academy likova.

Jer, naravno, HAZU nema Memorandum. O dominaciji Hrvata nad ostatkom svijeta. Niti onaj koji bi trebao izvući zemlju iz dreka u koji su nas bubnjari uvalili, kako vratiti lovu koju su Copperfieldi privatizacije pospremili na račune u zemljama s čudnim pozivnim brojevima, kako oporaviti gospodarstvo koje uvozi apsolutno sve što postoji na ovome svijetu, od igle (makar se proizvode u Dugopolju) do lokomotive (Đuro Đaković), uz mrkve iz Sjeverne Koreje i ostalo voće i povrće iz zemalja koje nemaju zarasla polja kao Hrvatska.

Kad smo već kod toga, nešto slično vezano za gospodarstvo nema ni Vlada. Mislim, ima u doba talambasanja i mahanja zastavicama (Ivo, Ivo ... ups, pardon, Jadranka, Jadranka ...), jedino što te važne dokumente nitko nikad nije vidio. Pa ni oni koji su ih navodno napisali i primili mastan honorar za to.

Aveti prošlosti ponovno dižu glavu, jer valja odvratiti misli naroda od dnevnih gluposti tipa cijene benzina, kruha, najskupljih kredita/impulsa/usluga na svijetu, drske i bezočne krađe i rasprodaje svega za Judine škude (čitaj afera Hypo) i u 21. stoljeću, stoljeću svima dostupnih informacija pasivizirati sve koji se drznu misliti svojom glavom i natjerati ih da na dan izbora ustanu s mučninom u želucu, dva-tri puta se dobro ispovraćaju i ostanu doma.

Hrvatski Memorandum je jednostavan, krajne nekompliciran i priprost - zaglupit ćemo vas do bola, uzet ćemo vam svo dostojanstvo koje vam je ostalo, natjerati da se mlatite na ulazu u nove shopping centre podobnih tajkuna za dvije majice ili tri besplatne vezice "domaćih" rotkvica uvezenih sa Samoe dok ne odustanete od razmišljanja, padnete u apatiju i pustite nas da u miru vladamo i krademo vas koliko god je to moguće.

Toliko je jednostavan da, kao i sve ostale genijalne stvari, radi bez greške. I zato, dragi moji Hrvati, Memorandum SANU, koliko god grozan bio, nažalost je zadnja stvar o kojoj treba brinuti. Jer, taj vas može koštati tek malo živaca kad Srbija uđe u EU zajedno s Hrvatskom. Onaj s Markova trga će vas opljačkati, zadužiti i unuke vaših unuka i potruditi se da što više Hrvata umre od srčanog ili moždanog udara kao posljedice svakodnevne borbe za goli život.

Taj Memorandum s potpisom u obliku broša koštat će nas glave, a vi razmislite tko je tu paranoičan - "državotvorni" kolege ili ja. Jer, teško da će se itko pozabaviti činjenicom da Memorandum SANU stvarno jest problem, no na posve drugoj razini od ove priproste u kojoj će biti korišten.

Lijeva strana politike će, potaknuta "europejstvom" (čitaj željom za zastupničkim stolcima u Strasbourgu koji se fino plaćaju), odmahnuti rukom i reći: Molim vas, ovo je 21. stoljeće, koga briga za par ishlapjelih akademika ... Suprotna strana će se pjeniti i vikati kako je to stvaran problem, no tako će samo ridikulizirati pitanje.

Ostatak stada će, potpuno pogrešno, pretpostaviti da su ponovno rođeni obožavatelji lika i djela Franje Tuđmana, pisci lopovskog Memoranduma s Markova trga upravo ti koji će nas obraniti od još jedne bizantinske podvale. Pogrešna pretpostavka mogla bi fatalno završiti, tj. ostaviti damu s brošem u sedlu još jedan mandat, a to Hrvatska defintivno ne može izdržati.

Piše: Metronom
16.05.2011. 22:10:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    17.05.2011. 07:31
    Pa nek' se i dalje nastavi samo u duhu komšijskog zbližavanja i nakaradnog ljubljenja bližnjeg svoga, a i usliši im želja vrha SPC koja se otvoreno protivi skorašnjem dolasku Pape u RH ...Trebalo bi ih sve poslati u MP3 jednom za svagda, ograditi Domovinu Kineskim zidom i neka se j ... s kim hoće u svom pašaluku idućih stotinu godina ...
  2. avatar
    Nenad Milosavljević
    02.06.2011. 14:40
Novi komentar
nužno
nužno