« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Panika se širi

Srbija bi mogla proglasiti epidemiju svinjske gripe?

U Srbiji je od nove gripe do sada umrlo pet osoba, dok je šestero oboljelih u teškom stanju, pri čemu je do sada potvrđeno 244 slučaja obolijevanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Srbija

,

svinjska gripa

,

epidemija

Nakon što je u više gradova prijavljena epidemija, bliži se i proglašenje epidemije u cijeloj zemlji, a odluka o proglašenju će, po riječima predsjednika skupine za praćenje pandemije doktora Predraga Kona, biti donijeta u utorak.

"U ponedjeljak će se sliti sve informacije za Beograd, pa će se najvjerojatnije i Beograd pridružiti prijavi epidemije i tada je sasvim jasno da je epidemija zahvatila veći dio Srbije", izjavio je Kon.

Ministar zdravstva Tomica Milosavljević rekao je da se Srbija temeljno i ozbiljno priprema kako bi pobijedila virus H1N1 te da je zdravstveni sustav već dvije godine, još od ondašnje ptičje gripe, u ozbiljnim pripremama.

Dodao je kako nema razloga ni za strah ni za paniku, istaknuvši da zdravstvene službe Beograda i zdravstvene ustanove u cijeloj Srbiji imaju dovoljno obrazovanih ljudi, liječnika i sestara koji imaju hrabrosti, znanja i strpljenja učiniti sve što potrebno. (hina/metro-portal)


08.11.2009. 00:18:00
Novi komentar
nužno
nužno