« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BUKOVJE KRIŽEVAČKO

Spriječeno održavanje neonacističkog koncerta

Na održavanje tajnog koncerta policiju su upozorili članovi Udruge mladih antifašista grada Zagreba

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images/Ilustracija)
Više o

policija

,

koncert

,

uhićenja

,

neonacisti

,

Bukovje Križevačko

Policija je večeras spriječila okupljanje neonacista na koncertu u Bukovju Križevačkom na kojem je trebala nastupiti njemačka skupina Blue Max i dvije hrvatske skupine, iz Dubrovnika i Slavonije, te je privela tridesetak osoba, doznaje se u križevačkoj policiji.

Na održavanje tajnog koncerta policiju su upozorili članovi Udruge mladih antifašista grada Zagreba.

U križevačkoj Policijskoj postaji Hina doznaje da je na kriminalističkoj obradi zadržano 30 osoba, dobi od 20 do 30 godina, među kojima je osam njemačkih i jedan talijanski državljanin.

Policija nije dopustila održavanje neprijavljenog skupa u društvenom domu u Bukovju Križevačkom, a ondje su među nazočnima primijećene i nacističke oznake i simboli.

Nakon kriminalističke obrade, tijekom sutrašnjeg prijepodneva će oni za koje se utvrdi da su se ogriješili o zakon Republike Hrvatske biti privedeni Prekršajnom sudu u Križevcima.

Jedan od privedenih, inače hrvatski državljanin, opirao se uhićenju i policija je morala primijeniti tjelesnu snagu u obavljanju svoje dužnosti, izvijestili su iz policije. Među privedenima je bio i manji broj osoba s križevačkog područja. (hina/metro-portal)

20.02.2010. 23:59:22
Novi komentar
nužno
nužno