« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
JADRANKA KOSOR:

Spremna sam s Pahorom pregovarati koliko god treba

'Otvorena sam za razgovore s Pahorom, nemam nikakvih kompleksa', izjavila je predsjednica Vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

slovenska blokada pregovora

,

slovensko hrvatski odnosi

,

granični spor

,

Carl Bildt

,

Croatia Summit 2009.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor u petak je izjavila kako je sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom spremna razgovarati 'koliko god treba' kako bi Slovenija uklonila blokadu hrvatskih pristupnih pregovora.

"Ova situacija nije dobra... Izrazila sam spremnost da kao premijerka nastavim razgovore s premijerom Pahorom koliko god bude trebalo", izjavila je Kosor nakon sastanka sa švedskim ministrom vanjskih poslova Carlom Bildtom na marginama Croatia Summita 2009. koji je danas završio u Dubrovniku. Kosor je rekla da je s Bildtom razgovarala o tome što se sve dodatno može učiniti da se pregovori pokrenu s mrtve točke i dodala da od švedskog predsjedništva, koje trenutno predsjeda EU-om, puno očekuje.

Hrvatska premijerka aktualizirala je raniji prijedlog da pravnici Europske komisije procijene prejudiciraju li hrvatski pristupni dokumenti granicu sa Slovenijom, kao što tvrdi službena Ljubljana i zbog čega već devet mjeseci blokira nastavak pregovora. Po njezinim riječima, Hrvatska ne stoji na mjestu i spremna je na dodatne prijedloge koji bi došli sa svih strana, prije svega od švedskog predsjedništva.

"Otvorena sam za razgovore s Pahorom, nemam nikakvih kompleksa, kad god i gdje god, samo da se počnemo micati s točke s koje se ne vidi svjetlo na kraju", rekla je Kosor.

Izvor: Hina

10.07.2009. 16:26:00
Novi komentar
nužno
nužno