« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
AUKCIJSKI REZULTATI

Splitska banka HBOR-u dostavila prve kreditne prijedloge iz modela A

Nakon dobivenog konačnog odobrenja HBOR-a pristupit će se zaključivanju ugovora o kreditu s klijentima, a nakon toga će uslijediti isplata sredstava

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

HBOR

,

aukcija

,

Splitska banka

Splitska banka dostavila je Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) prve kreditne prijedloge iz modela A čija je ukupna vrijednost od 14 milijuna kuna što uključuje kombinirana sredstva HBOR-a i Splitske banke te predstavlja 22 posto kvote osvojene na prvoj aukciji, priopćeno je iz Splitske banke.

Najveći iznos pojedinačnog zahtjeva je 3,65 milijuna kuna, a najmanji 600 tisuća kuna.

Splitska banka i dalje radi na prikupljanju dokumentacije i pripremanju novih zahtjeva koji će biti dostavljeni HBOR-u idući tjedan čime bi se iskorištenost prve kvote povisila na 40 do 50 posto.

Nakon dobivenog konačnog odobrenja HBOR-a pristupit će se zaključivanju ugovora o kreditu s klijentima, a nakon toga će uslijediti isplata sredstava, kaže se u priopćenju.

"Model A" dio je Vladina programa oporavka gospodarstva u kojem država kroz HBOR sudjeluje u financiranju kreditnih plasmana. HBOR u tom programu kreditiranja obrtnih sredstava sudjeluje sa 40 posto, a banke sa 60 posto.

Banke se za HBOR-ov udjel natječu na aukcijama, a kriterij izbora je kamatna marža banaka. Dosad je održana jedna aukcija, na kojoj je HBOR ponudio iznos od 200 milijuna kuna. Pristigle su ponude 16 banaka u ukupnom iznosu 357,15 milijuna kuna, a prihvaćene su ponude šest banaka. Jedna od njih je Splitska banka.

HBOR je danas izvijestio da su potpisani ugovori o poslovnoj suradnji sa svih šest poslovnih banaka koje su prošle na prvoj aukciji za dodjelu kvota kredita HBOR-a. (hina/metro-portal)

19.03.2010. 17:23:00
Novi komentar
nužno
nužno