« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
REKORD

Split: U jednom danu kroz luke i kolodvore prošlo 50.000 putnika

Najveći broj putnika koji danas prometuju kroz splitsku zračnu luku je iz skandinavskih zemalja, a zatim slijede putnici iz Rusije, Njemačke i Francuske

U splitsku su zračnu luku do poslijepodnevnih sati (do 17 sati) sletjela 52 komercijalna zrakoplova s prometom od oko 13.000 gostiju
U splitsku su zračnu luku do poslijepodnevnih sati (do 17 sati) sletjela 52 komercijalna zrakoplova s prometom od oko 13.000 gostiju (Wikipedia - ilustracija)
Više o

Split

,

turisti

,

putnici

Kroz splitsku zračnu i trajektnu luku te autobusni kolodvor danas je zabilježen rekordan ovogodišnji promet putnika u u jednom danu te se do kraja dana očekuje promet u odlasku i dolasku gotovo 50.000 putnika.

"U splitsku su zračnu luku do poslijepodnevnih sati (do 17 sati) sletjela 52 komercijalna zrakoplova s prometom od oko 13.000 gostiju. Do ponoći se očekuje ukupno 88 zrakoplova s prometom od gotovo 20.000 putnika u oba smjera što je najmasovniji promet gostiju ostvaren u jednom danu tijekom ove godine", izjavio je za Hinu voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Ivo Tvrdić.

Po njegovim riječima najveći broj putnika, koji danas prometuju kroz splitsku zračnu luku, je iz skandinavskih zemalja, a zatim slijede putnici iz Rusije, Njemačke i Francuske.

Kordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica je izvjestio kako je danas pojačan promet kroz splitsku trajektnu luku u oba smjera sa srednjedalmatinskim otocima te se do ponoći očekuje promet u oba smjera oko 25.000 gostiju.

"Na temelju registracijskih oznaka na vozilima može se reći da je više od 50 posto tih gostiju domaćih, a zatim slijede Slovenci, Austrijanci, Slovaci i Česi", doznaje Mrvica Hini.

Kroz splitski autobusni kolodvor danas do poslijepodnevnih sati (do 17 sati) prometovalo je oko 3.000 putnika, od čega ih je oko 2.000 stiglo u Split, a oko 1.000 otputovalo iz Splita, što je najveći broj u jednom danu ove godine i za 20-tak posto je veći nego prve subote lanjskog srpnja, izvjestili su u službi za informiranje splitskog autobusnog kolodvora.

02.07.2011. 20:20:51
Novi komentar
nužno
nužno