« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
VIJEĆE ODLUČILO

Split u 2012. dobiva čak 3 nova spomenika

Prvi od njih spomenik je neovisnosti i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na sredini Rive, drugi je 4. gardijskoj brigadi, dok će treći biti posvećen Ivanu Pavlu II

Fotografija vijesti
Više o

Split

,

splitska riva

,

Željko Kerum

Split će u sljedećoj godini dobiti tri nova spomenika, odlučeno je danas na sjednici gradskog vijeća tog grada, prenosi Hina.

Prvi od njih spomenik je neovisnosti i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na sredini Rive, drugi je 4. gardijskoj brigadi, dok će treći biti posvećen Ivanu Pavlu II.

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog da se jednoj od ulica u gradskom kotaru Mejama dodijeli ime Prilaz Josipa Vranića, mladića koji je 1991., nadzirući Kaštelanski zaljev u tom dijelu Splita, u uvali Kašjuni poginuo u napadu torpednog čamca JRM-a.

Među ostalim točkama dnevnog reda vijećnici su danas "Prometu" dali suglasnost za nabavu novih autobusa pa se uskoro očekuje novih 28 autobusa.

Većinom glasova danas je prihvaćen prijedlog proračuna za 2012. od 871 milijun kuna. Vijećnici su također većinom glasova prihvatili i izvješće o radu gradonačelnika u prvih šest mjeseci.

27.12.2011. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno