« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
Problemi u raju

Špijunska afera u Hrvatskom telekomu - nitko ne zna tko je Maja

HT je stalno pri vrhu liste najpoželjnijih poslovdavaca, hoće li i ostati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

HT seksualni skandal

,

DT špijunaža

,

BND DT

,

špijuniranje menadžera

Prvo je stigla najava otpuštanja menadžera kao posljedica povratka T-mobila u okrilje matičnog T-HT-a, a zatim je pukla afera kojoj se kraj ne može ni nazrijeti. Njemački Spiegel je krajem prošle godine otkrio da su DT-u ukradeni privatni podaci polovice klijeata, a bilo je i bogatih i slavnih o kojima se doznalo štošta.

Da li kao posljedica tog skandala, ili neke čudne poslovne politike, DT je krenuo u špijunažu zaposlenika, i to ne samo u Njemačkoj već se i Hrvatska našla na tapeti. Rezultati tih aktivnosti nisu bili otkriće lopova ili krtica konkurentskih tvrtki, već seksualne preferencije menadžmenta!

Prema otkriću Handelsblatta, DT je koristio i usluge njemačke tajne službe BND, a očito i hrpe raznih doušnika, čije se opservacije po stilu i logici mogu mjeriti s biserima istočnonjemačkog Stasija i domaće UDBE. Naime, visokopozicionirani menadžer s inicijalom ili pseudonimom M. je, prema izvoru označenom s D., „u Zagrebu poznat kao pijanac i podmitljivi štakor." No, to je tek vrh ledenog brijega.

Špicli i špijuni pronašli su i menadžericu pojačanog seksualnog apetita, kako su to fino rekli, te nabrojali njene ljubavnike, sklonost glasnom seksu i starijim muškarcima, a pritom nisu zaboravili niti njenu sestru, koja je također liberalna u seksualnim pitanjima.

Ispada da su praćeni menadžeri, njihove obitelji i poznanici, a domaći T-HT s gnušanjem se ogradio od ovih metoda, vičući na sve strane da je to sramota i da njihova mreža nije korištena za praćenje i špijunažu. S druge strane, bivši savjetnik za sigurnost DT-a opravdava postupak, jer smatra da tvrtke kćeri trebaju znati tko radi za njih, pa dalje precizira da su špijunirani zaposlenici i u Mađarskoj, Sloveniji i Makedoniji.

Doduše, izvori iz HT-a i dalje su zbunjeni, jer niti jedna visokopozicionirana menadžerica ne odgovara opisu koji se mogao pročitati u medijima. Ali, ako ipak procuri neki podatak prema kojem bi se ta osoba mogla identificirati, DT-u vjerojatno slijede milijunske tužbe koje teško mogu dobiti.

23.05.2009. 10:31:22
Novi komentar
nužno
nužno