« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
NETOLERANCIJA I SEKTAŠTVO

Spaljivanje Kurana donosi nove opasnosti u Afganistanu

Spaljivanje primjerka Kurana koje je 20. ožujka počinio američki propovjednik Terry Jones izložilo je američku misiju u Afganistanu novim opasnostima

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Afganistan

,

Kuran

,

spaljivanje

Ocijenio je to zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu, David Petraeus u intervjuu Wall Street Journalu. Jonesova provokacija koja je izazvala nemire u kojima je poginulo najmanje 15 osoba u Afganistanu, "predstavlja dodatnu sigurnosnu opasnost uz veći ionako velike izazove s kojima se suočavaju snage u toj zemlji", rekao je general Petreaus za Wall Street Journal.

Sedam pripadnika UN-a u Afganistanu pronađeno je u petak mrtvo, a nekoliko prosvjednika ubijeno je ili ranjeno u pobuni protiv UN-a u gradu Mazar-i-Šarifu, inače prilično mirnom.

Još devet osoba ubijeno je u subotu tijekom prosvjeda u Kandaharu, na jugu Afganistana. Pobunjenici su zahtijevali kazneno gonjenje pastora Jonesa u SAD-u. Predsjednik Barack Obama osudio je u subotu spaljivanje koje je ocijenio činom "iznimne netolerancije i sektaštva".

04.04.2011. 09:42:23
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    crozona.net
    04.04.2011. 10:00
    Više se ne zna tko je gori od njih svih zajedno, fanatizam i želja za novcem najviše košta one koji nemaju veze sa time.
Novi komentar
nužno
nužno