« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine
NOVOSTI

Sony najavio Xperia 1 III i Xperia 5 III s obiljem novih značajki

Xperia 5 III ima Corning Gorilla Glass 6 na stražnjoj strani i zaslon s glatkim zrcalnim završnim slojem i robusnim metalnim okvirom

Xperia 5 III
Xperia 5 III (Sanja Ledinek)
Više o

Sony Xperia

,

Xperia 1 III

,

Xperia 5 III

Xperia 1 III i Xperia 5 III napravljeni su da budu robusni. Xperia 1 III kombinira visokokvalitetne materijale smjelog i prepoznatljivog dizajna. Od matiranog stakla na stražnjoj strani do raznesenog metalnog okvira. Također ima Corning Gorilla Glass Victus na zaslonu.

Xperia 5 III ima Corning Gorilla Glass 6 na stražnjoj strani i zaslon s glatkim zrcalnim završnim slojem i robusnim metalnim okvirom. Oba modela također imaju IP65 / 68 vodonepropusnost i zaštitu od prašine. Stereo zvučnici smješteni su na prednjoj strani telefona kako bi učinkovito reproducirali zvučno polje.

ZASLON

Xperia 1 III je prvi pametni telefon na svijetu s 4K HDR 120 Hz prikazom osvježavanja i nevjerojatnih 240 dodira. Još jedna nova značajka u oba modela je mogućnost podešavanja ravnoteže bijele - smanjujući opterećenje očiju i omogućujući dulje trajanje igranja mobilnih uređaja.

MOĆNE KAMERE

Xperia 1 III i Xperia 5 III uključuju brzi, precizni kontinuirani AF na svim lećama i AF u stvarnom vremenu praćenja oči. U modelu Xperia 5 III ugrađena je i tehnologija praćenja objekata koja omogućava fotografima da jednostavnim dodirom uhvate precizne snimke pokretnih objekata u širokom rasponu scenarija zaslon.

Xperia 1 III predstavlja sofisticiraniji skup značajki za fotografe koji teže savršenim rezultatima. Praćenje objekata nadograđuje se praćenjem u stvarnom vremenu , omogućavajući korisnicima da u preciznom fokusu snimaju najizazovnije subjekte u pokretu. Koristeći algoritme temeljene na AI i 3D iToF senzor za mjerenje udaljenosti, praćenje u stvarnom vremenu može točno otkriti i fokusirati objekt i nastaviti ga pratiti čak i ako se privremeno pomakne s vidika

Nadalje, oba modela nude kontinuirani AF koji izvodi AF / AE izračune brzinom od 60 puta u sekundi - omogućujući korisnicima snimanje i spremanje 20 snimaka (20 kadrova u sekundi) s velikom preciznošću, preciznim fokusom i optimiziranom ekspozicijom. Ova razina performansi usporediva je s onom koja se koristi u profesionalnim sportskim kamerama poput serije Alpha 9. Procesor BIONZ X korisnicima omogućuje po prvi puta snimanje u scenarijima slabog osvjetljenja u Burst modu, dajući rezultate smanjenjem šuma koji nikada nisu bili mogući u prethodnim modelima.

VARIJABILNA TELEFOTO LEĆA

Ključna značajka oba modela je što su prvi pametni telefon na svijetu s varijabilnom telefoto lećom uparenom s Dual PD senzorom koji doseže žarišnu duljinu do 105 mm - nadopunjen brzim autofokusom zahvaljujući Dual PDAF senzoru. Pri prebacivanju između 70 mm i 105 mm, fokus se u trenu podesi kako bi se brzo zabilježile ljepote u detaljima.Fotografi mogu dodatno proširiti svoje kreativne mogućnosti sa 16 mm, 24 mm, 70 mm i 105 mm lećama za snimanje zapanjujućih kompozicija - bilo da su to krajolici, portreti ili životinje. Oba modela i dalje imaju ZEISS TM optiku kalibriranu posebno za Xperia pametni telefon. Premaz ZEISS TM T * doprinosi izvrsnom prikazivanju i kontrastu smanjenjem refleksije.

ZUM AI SUPER RAZLUČIVOSTI

Bogatstvo kreativnih prilika uključuje novi zum AI super razlučivosti . Ova tehnologija koristi Sonyjevu AI obradu za vraćanje detalja i definicija na slike, osiguravajući da preciznost nije ugrožena. Uz to funkcija Photography Pro je razvijena u suradnji s profesionalnim fotografima, odražava mnoge ručne kontrole dostupne u Alpha serijskim kamerama uključujući ISO, brzinu zatvarača, EV indikator, RAW podršku te namjenski gumb okidača.

OSNOVNI NAČIN RADA

Novost za ovogodišnje pametne telefone je značajka " Osnovni način rada" u programu Photo Pro koja omogućuje brzi pristup nizu značajki fotografije jednostavnih za upotrebu, uključujući gumb okidača na dodir, portretnu orijentaciju, umjetnički efekt bokeh, panoramu i još mnogo toga. Xperia 1 III i Xperia 5 III također imaju najnoviji Optical SteadyShot s FlawlessEye koji spaja povećanu brzinu čitanja senzora slike s originalnim Sony algoritmom za optičku stabilizaciju slike. Rezultat je izuzetno glatka video snimka bez podrhtavanja.

CINEMATOGRAPHY PRO

Cinematography Pro omogućuje veći izbor za zanimljivo i pripovijedanje priča s dramatičnim usporenim kinematografskim stvaranjem, a sve u 4K HDR 120 fps usporenom filmu koji može snimiti i reproducirati do 5x usporenog snimanja kada se postavi na 24 fps . Također snima u omjeru 21: 9 pri 24/25/30 / 60 fps, poboljšavajući kinematografski izričaj.

Osam različitih unaprijed postavljenih postavki za upravljanje bojama Look omogućuju vam da u potpunosti promijenite raspoloženje svojih scena, koristeći različite kino stilove, ključni alat u naprednom pripovijedanju. Sonyjeva jedinstvena tehnologija Inteligentnog filtra za vjetar koristi nagrađivanu tehnologiju odvajanja zvuka kako bi smanjila smetnje vjetra za jasnije snimanje zvuka.

Nove značajke u oba modela uključuju niz poboljšanja korisničkog sučelja posebno dizajniranih za stvaranje filma. Na primjer, kako bi pomogli korisnicima da kontroliraju svoj tijek rada, mogu lako provjeriti koliko je slobodne memorije ostalo i koliko je vremena za snimanje još uvijek dostupno. Također mogu lako provjeriti koje su parametre koristili na određenom isječku kako bi ih primijenili na druge projekte. Pojedinosti parametara svakog isječka sada uključuju rezoluciju, fps, izgled, leću, stabilizator, WB, ISO, kut / brzinu zatvarača, fokus i razinu zvuka. To je dodatno nadopunjeno sposobnošću pregledavanja i organiziranja snimki s reprodukcijom isječaka, omogućujući korisnicima reprodukciju isječaka jednostavnim prijelazom prstom po zaslonu telefona.

ISPOD HAUBE

Hardverska osnova je Qualcomm Snapdragon 888 5G mobilna platforma za čiji rad brine baterija od 4500 mAh s mogućnosti punjenja do 50% kapaciteta u 30 minuta s ugrađenim punjačem od 30 W, uz novo produženo trajanje baterije do tri godine. Zahvaljujući funkciji dijeljenja baterije, može se upotrijebiti i kao podloga za punjenje i za druge uređaje. Za gamere vrlo bitno, izravnim napajanjem telefonskih sustava, a ne punjenjem baterije, smanjuje se toplinski stres na mobilnim telefonima i izbjegava pregrijavanje. Konačno, Xperia 1 III nudi funkciju bežičnog punjenja i dijeljenja baterije, omogućujući uređaju da se poveže s bežičnim punjačem radi prikladnog punjenja baterije.

IGRAJTE IGRE ZA POBJEDU

Novi Ly riser (low gamma riseer) olakšava uočavanje protivnika u mraku podešavanjem detalja slike u tamnim područjima i isticanjem neprijatelja bez prekomjernog eksponiranja svijetlih područja zaslona. Igrači mogu svoje omiljene slušalice priključiti putem 3,5 mm priključka za slušalice i iskusiti zvučne blagodati novih značajki modela uz minimalno kašnjenje. Ništa manje bitno, što god reproducirali, RT zapis automatski unaprijed snima 30 sekundi snimke igre. Napokon, zahvaljujući ugrađenoj kontroli snage suzbijanja topline (HS kontrola snage), performanse igara ostaju beskompromisne.

KOMUNIKACIJA I POVEZIVOST

Pametna povezanost koristi Xperia tehnologiju dubokog učenja koja koristi Sonyjeve knjižnice neuronske mreže i analizira Wi-Fi signale za predviđanje problema s bliskošću u budućnosti. Xperia 1 III i Xperia 5 III procjenjuju kvalitetu dostupnog Wi-Fi-ja prije povezivanja, tako da više nema hvatanja Wi-Fi-ja koji ne radi. Ako predviđa bilo kakav kompromis u kvaliteti Wi-Fi veze, umjesto toga koristi mobilne podatke.

ZVUK MOĆNIJI NEGO IKADA

Novi modeli Xperia koriste zvuk podešen u suradnji sa Sony Music Entertainmentom. Uz jedinstveno hardversko dekodiranje, novorazvijeni virtualizator zvučnika omogućuje Xperiji 1 III i Xperia 5 III da budu prvi pametni telefoni na svijetu koji reproduciraju 360 Reality Audio u zvučnicima.Glasnoća zvuka kroz audioizlaz (putem 3,5 mm audio priključka) također je poboljšana za približno 40%, dok je kvaliteta zvuka poboljšana uz manje izobličenja blizu maksimalne izlazne razine.

DOSTUPNOST

Xperia 1 III bit će dostupan u matirano crnoj i matiranoj ljubičastoj boji od početka ljeta 2021. Xperia 5 III bit će dostupan u crnoj, ružičastoj i zelenoj boji, također od početka ljeta 2021.

Piše: Sanja Ledinek
14.04.2021. 15:31:00
Novi komentar
nužno
nužno