objavljeno 10.08.2012. 22:50:00
PSIHOLOGIJA

Snovi o seksu - što znače?

Seksi snovi o strancima mogu značiti da postoji neki dio vas koji niste istražili ili ga uopče niste svijesni

Slatki snovi
Slatki snovi (Arhiva)

Seksi snovi nisu samo nagrada našeg mozga za još jedan preživjeli dan. Psiholozi kažu da svaki seksi san ima i dublje značenje te da otkriva nešto o nama samima.  Kolege sa portala Your Tango su napravili sljedeću listu najčešćih scenarija:

Seks sa šefom

San o seksu sa moćnom osobom, u ovom slučaju s vašim šefom, vam govori da postajete svjesni vlastite moći i sposobnosti. To vam je znak da ugrabite prilike koje vam se nude.

Seks s bivšim

Iako mogu biti uznemirujući, ovakvi snovi govore dosta o vama. Oni su podsjetnici da je vrijeme da ostavite svoju prošlost za sobom, tj. sve vaše negativne osobine koje vežete sa prošlošću, jer bivši ljubavnici u snovima često simboliziraju neke kvalitete ili mane koje ste povezivali uz njih.

Seks s prijateljem ili kolegom

Ne morate se brinuti, ovo nije znak da seksualno žudite za njima, već samo da zavidite njihovim talentima te da biste ih htjeli i sami imati. Kad se probudite razmislite koji su to talenti koje biste htjeli imati i poradite na njima; radi sebe i radi vaših prijatelja.

Istospolni seks

Ako ste sanjali da imate seks sa osobom istog spola ne morate brinuti, to ne znači da ste duboko u sebi osoba s homoseksualnim sklonostima. Ono što vam vaša podsvijest zapravo govori je da se sve bolje osjećate u svojoj koži i da ste sigurniji u samog sebe i ono što jesti. Isto tako i kažu da ste tolerantniji prema osobama koje su različite od vas.

Seks sa slavnom osobom  

Iako nije pretkazanje budučnosti, ovaj san donosi dobre vijesti. On vam govori da u sebi imate neki skriveni talent koji biste htjeli razviti, ali i pokazati svijetu, a možda, ako vam se i posreči, i unovčiti.

Seks sa strancem

Stranci pretstavljaju nešto nepoznato. Seksi snovi o strancima mogu značiti da postoji neki dio vas koji niste istražili ili ga uopče niste svijesni. Možda volite crtanje, ali nikad niste zaozbiljno pokušali. Dobro razmislite što bi moglo biti i možda vam se život poboljša.

San o nevjernom partneru

Na svu sreću ovi snovi ne prikazuju budućnost, nego samo govore da ste vi (a ne vaš partner!) nesigurni sami u sebe, sumnjate u vlastitu privlačnost i seksipil. Ovakvi snovi se znaju pojavljivati kad ste pod stresom ili kada nemate vremena se posvetiti vlastitoj ženstvenosti. Ovakvi snovi nisu razlog za zabrinutost.
10.08.2012. 22:50:00
http://m.metro-portal.hr/snovi-o-seksu-sto-znace/73215/