objavljeno 08.04.2010. 18:30:00
IZBACITE SOL

Snizite krvni tlak uz lovorov list

Mrvljeni list lovora sjajna je zamjena za sol i dobro ublažava hipertenziju, a lovorovo ulje je idealno za reumatske poteškoće i uganuća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Imate povišen krvni tlak. Uzrok može biti genetske prirode, sol ili pak nešto sasvim treće. Nažalost, jedan od tri odrasla čovjeka suočit će se ili se već suočava s problemom hipertenzije koja je poprilično opasna po zdravlje. Možda već uzimate lijekove, no ako niste baš sigurni u njih, razmislite o biljkama. Nekoliko kuna vrijedni lovorov list katkada može pomoći i više od farmaceutske industrije. Stoga ne postoji razlog da ga ne isprobate, naročito ako se već zdravo hranite i vježbate.

Umjesto soli koristite mrvljeni lovorov list. Na taj ćete način izbaciti glavnog krivca za vaš povišeni krvni tlak - ova alternativna biljka ga smanjuje na sasvim prirodan način.

Dodajte lovorov list u svoju prehranu pa čak i ako već koristite neke od popularnih lijekova za snižavanje tlaka poput kalcija jer lovorov list ima moć koja malo jače djeluje od „običnih" lijekova. Dodajte lovorov list u sve recepte koje pripremate. Kombinirajte lovorovo lišće sa diureticima da biste poboljšali čišćenje tijela od nepoželjnih otrova. Ne bi bilo loše da se konzultirate s ljekarnikom oko korištenja diuretika.

Pokušajte pronaći recepte koji sadrže lovorov list u sastojcima za pripremu. Vi sami pokušajte biti kreativnima u pripremi jela (npr. umjesto soli, kokice posipajte sa lovorovim lišćem).

Proučavajte ostale pozitivne efekte lovorovog lista, čitajte o tome, pitajte, istražujte... smanjenjem krvnog tlaka bolje ćete i mirnije spavati. Sam lovor često se koristi kao začin za juhu, kuhana jela, meso i ribu. Služi i za aromatiziranje octa i konzerviranih krastavaca. Na kraju probajte u svoju svakodnevicu unijeti i lovorovo ulje! Ono se dobiva tiještenjem lovorovih plodova i koristi se u medicinske svrhe. Pomaže pri kontuzijama, uganućima i reumatskim poteškoćama.

Izvor: Savjeti-hr.com

08.04.2010. 18:30:00
http://m.metro-portal.hr/snizite-krvni-tlak-uz-lovorov-list/37424/