« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Snijeg u Lici i Slavoniji, kiša u Dalmaciji

Moguća je poledica zbog niskih temperatura, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fedja Klaric / CROPIX )
Više o

kiša

,

HAK

,

stanje na cestama

,

snijeg Lika

U Lici i Gorskom kotaru na većini cesta vrijede zimski uvjeti, dok su u ostalom dijelu unutrašnjosti mokri ili samo vlažni, te skliski od raskvašenog snijega pored kolnika, a moguća je i poledica zbog niskih temperatura, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Mjestimice ima i magle, te je smanjena vidljivost na dionici autoceste Zagreb-Karlovac, kao i na Zagrebačkoj obilaznici (A 3) od Bregane do čvora Jankomir.

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju na cestama:

na "staroj" cesti kroz Gorski kotar (dionica Zdihovo-Delnice) te na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama (uključujući i ŽC 5030 Platak te ŽC 5032 G.Jelenje-Crni Lug) kao i u zaleđu Novog Vinodolskog (ŽC 5094 Jasenak-Novi Vinodolski).

U Lici i Zadarskoj županiji na:D 1 Lička magistrala, Grabovac- Udbina-Gračac-Knin,

D 23 Kapela-Žuta Lokva, D 25 Korenica-Lički Osik, D 27 Gračac-Zaton Obrovački,

D 42 Josipdol-Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić-Donji Lapac-Srb, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj,

D 506 Dobroselo-Mazin-Bruvno i D 522 Udbina-Gornja Ploča, te na cestama na Samoborskom i Žumberačkom gorju.

Zbog odrona zatvorena je Jadranska magistrala (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša, prometuje se obilazno županijskim cestama.

Zbog zimskih uvjeta državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Do 20 sati vrijedi posebna regulacija prometa na Sljemenskoj cesti (zatvorena je od Blizneca do vrha): vozi se dvosmjerno iz pravca Šestina do vrha Sljemena uz regulaciju prometa signalizacijom i uz asistenciju prometne policije, zbog snimanja filma. Linija javnog gradskog prometa ne prometuje.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, moguća su duža čekanja. Na ostalim prijelazima nema čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

12.03.2010. 09:07:17
Novi komentar
nužno
nužno