« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OPREZNO

Snijeg, poledica i vjetar otežavaju vožnju

Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme

Snijeg, poledica i vjetar otežavaju promet
Snijeg, poledica i vjetar otežavaju promet (HAK)
Više o

promet

,

snijeg

,

bura

,

HAK

,

poledica

,

vjetar

Otežano se zbog snijega i poledice vozi u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u Istri i Dalmaciji (dionica A 1, Skradin-Ravča, D 8 Omiš-Makarska, D 39 Dupci-Šestanovac). Vozače Hrvatski autoklub upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure, dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet. Obilazak za osobna vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54) ili preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27). Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema otvorenog pravca na relacijama unutrašnjost-Hrvatsko primorje i unutrašnjost-Dalmacija.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, između Delnica i Kikovice zabrana je za: teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama, zbog olujnih udara vjetra.

Državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D 8) od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila. Na Krčkom mostu, te na dionici D 1 Knin-Gračac, zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), a na Paškom mostu i dionici Jadranske magistrale (D 8) Bakar-Novi Vinodolski dodatno i za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema: u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu, na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva 1, D 3 dionica Stare cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Delnice-Kikovica, D 8 Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Senja, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5030 cesta prema Platku, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Kupjak, ŽC 5060 Bakar-Meja, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine, ŽC 5068 Fužine-Hreljin, ŽC 5191 Sopač-Tuk, na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, u zaleđu Novog Vinodolskog, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage, te na staroj cesti preko Učke (ŽC 5047). U Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji na D 1 Grabovac-Udbina-Knin, D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik i Gospić-Karlobag, D 27 Gračac-Zaton Obrovački, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić- Brotnja-Sučević, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Senja.

Za sav promet zatvorena je D 506 Dobroselo-Mazin. Zimska oprema obavezna je i na Sljemenskoj cesti. Zabrana je prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama danas je do 23 sata. Na autocestama i na državnoj cesti D 1 (dijelom Lička magistrala) nema zabrane.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Jablanac-Mišnjak, te katamaranska Vis-Split. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

26.12.2010. 17:15:49
Novi komentar
nužno
nužno