« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
HAK POZIVA NA OPREZ

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji, zbog bure i dalje zatvoren dio autoceste A1

Prema Dalmaciji i obrnuto, obilazak za sva vozila je od čvora Sveti Rok (A 1), državnim cestama D 50 i D 27, preko Gračaca, Obrovca i Karina

Oprezno ako krećete na put, snijeg pada u većem dijelu zemlje
Oprezno ako krećete na put, snijeg pada u većem dijelu zemlje (HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici, te u Dalmaciji, posebice na širem području Vrgorca, Šestanovca, Dubaca i nošen vjetrom na otoku Braču, javio je Hrvatski autoklub u 20,30 sati, prenosi Hina. Zbog bure, za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državne ceste : D 1 Udbina- Gračac, D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene (D 8) i D 506 Dobroselo-Mazin.

Prema Dalmaciji i obrnuto, obilazak za sva vozila je od čvora Sveti Rok (A 1), državnim cestama D 50 i D 27, preko Gračaca, Obrovca i Karina. Autocesta A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Zagreba, otvorena je za sve skupine vozila. U smjeru Rijeke, na dionici Bosiljevo1-Kikovica, vrijede zimski uvjeti, a na dionici Delnice-Kikovica, zabrana je prometovanja za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama. Obilazak je "starom cestom kroz Gorski kotar" (D 3). Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Novog Vinodolskog (D 8) zabrana je za: autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, kombi vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a samo za I. skupinu na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Državna cesta Gospić-Karlobag (D 25) otvorena je samo za osobna vozila. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na više cesta u Gorskom kotaru, Lici te u zaleđu Novog Vinodolskog. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen (prema Pagu), Jablanac-Mišnjak (prema Rabu ) i Brestova-Porozina, te katamaranske s Malog Lošinja i Paga. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.

22.01.2011. 21:49:09
Novi komentar
nužno
nužno