objavljeno 30.01.2018. 17:14:00
PROGNOZA VREMENA

Snijeg ipak stiže?

slijedi promjena vremena uz pad temperature pa će početak veljače obilježiti hladnije vrijeme i mjestimične oborine

Ovoliko vjerojatno neće pasti...
Ovoliko vjerojatno neće pasti... (Arhiva)

Prognoza vremena dovoljno nas je puta prevarila ove "zime", tako da sve ovo treba uzeti sa zrncem soli, no za sada je sigurno da će razmjerno toplo i stabilno vrijeme u većini Hrvatske biti do srijede.

Toplo će biti i u četvrtak, ali ne više i stabilno - slijedi promjena vremena uz pad temperature pa će početak veljače obilježiti hladnije vrijeme i mjestimične oborine.

Već u srijedu, uz više oblaka, u gorju može pasti malo kiše, ali u većini će unutrašnjosti još biti sunčanog vremena. U četvrtak oblačnije, mjestimice s kišom, a u početku uz južinu i još toplije. Prema kraju dana vjetar će okrenuti na sjeverni i naglo će zahladnjeti, pa će kiša u noći na petak prijeći u snijeg, osobito u gorju. U petak u početku još oborine pa djelomično razvedravanje, ali i osjetno niža temperatura.

Na sjevernom Jadranu i u srijedu može mjestimice biti malo kiše, dok će na jugu još biti suho i sunčano. Tijekom četvrtka posvuda oblačnije, uz sve češću kišu, ponegdje i obilniju, koje će biti i u prvom dijelu petka. Nakon jakog juga u četvrtak, u petak će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar pa će i zahladnjeti.

30.01.2018. 17:14:00
http://m.metro-portal.hr/snijeg-ipak-stize/110011/