« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
stanje na cestama

Snijeg i vjetar ometaju promet

Prilike na cestama su dosta teške, a željeznički promet teče bez zastoja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

stanje na cestama

Zbog olujnog vjetra dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do čvora Kikovica, samo u smjeru Rijeke, zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3,5 tone, vozilima s natkrivenim teretnim prostorom, autobusima, motociklima i vozilima s kamp prikolicama, javlja Hrvatski autoklub.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Slavoniji, sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A 4 Zagreb-Goričan, između čvorova Goričan i Varaždin, na A 3 Bregana-Lipovac između Velike Kopanice i Lipovca, na A 1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, te između Zagreba i Karlovca.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici, na D 25 Korenica-Karlobag i D 42 Saborsko-Selište.

Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Pasjak, Kaštel, Macelj i Bregana.

Unatoč niskim temperaturama, željeznički promet odvija se redovito na svim prugama, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice.  Jedino su, dodaje se u priopćenju, na linijama gdje su bili kvarovi vlakovi kasnili do pola sata.

Od sinoć od 20 sati do danas do 10 sati zbog vrlo niskih temperatura bilo je dvadesetak kvarova na vozilima i infrastrukturinim objektima, a zbog tih kvarova vlakovi su kasnili do pola sata, navodi se u priopćenju HŽ-a.

 

10.01.2009. 12:28:38
Novi komentar
nužno
nužno