« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OPREZNO

Snijeg i jaka bura otežavaju odvijanje prometa

Od 20,45 Paški most otvoren je za sve skupine vozila, izvijestio je Hrvatski auto-klub

(Željko Šop/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

bura

Na autocesti A6, između čvorova Delnice i Kikovica, samo u smjeru Rijeke zbog olujnih udara vjetra vrijedi zabrana za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama. U smjeru Zagreba, autocesta je otvorena za sva vozila.

Snijeg, a ponegdje i bura, otežavaju prometovanje u Lici i Dalmaciji. Posebice oprezno treba voziti na dionicama autoceste A 1, između čvorova Zadar i Ravča. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Magla smanjuje vidljivost u dijelu Slavonije. Osobito oprezno treba voziti na autocesti A3, između Slavonskog Broda i Velike Kopanice.

Zbog snijega i vjetra za sav promet zatvorene su državne ceste: dionica Gračac-Knin (D 1), D 218-Srb-Sučević i D 506 Dobroselo-Mazin. Na širem području Benkovca zatvorene su za sav promet županijske ceste Lisičić-Brgud-Bjelina, Benkovac-Bruška-Kaštel Žegarski i Kum-Bruška-Rodaljice, zbog nanosa snijega.

Dionicom autoceste A 7 Orehovica-Sveti Kuzam i Jadranskom magistralom od Senja do Karlobaga zabrana je za l. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a od Bakra do Senja (D 8) te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina). Državnom cestom D 25 Gospić-Karlobag prometuju samo osobna vozila.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

U Lici: D 25 Korenica-Gospić, D 42 Josipdol-Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica i D 218 Užljebić-Doljani.

U Dalmaciji: D 1 Vrlika-Sinj-Split, D 8 Omiš-Brela, D 60 Brnaze-Trilj-Cista Provo-Imotski-GP Vinjani Gornji D 220 Trilj-GP Kamensko Dolina Neretve, D 62 Vrgorac-Metković-Mali Prolog, D 513 Ploče-Mali Prolog, ŽC Vrgorac-Staševica i na brzoj cesti Ploče-Kobiljača.

Hrvatsko primorje: D 66 Brestova-Matulji.

Za sva vozila otvorene su ceste, uz obaveznu zimsku opremu: D 8 Rupa-Matulji, D 100 Porozina-Cres, D101 Merag-D 100, na otoku Cresu, na županijskim i lokalnim cestama u zaleđu Novog Vinodolskog te na širem riječkom području (na području općina Matulji, Viškovo, Klana, Opatija, Mošćenička Draga i Kastav). U Gorskom kotaru na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), prometuju samo osobna vozila i autobusi.

Trajekt na relaciji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse. U prekidu su katamaranske linije: Split-Vis i Split-Hvar-Korčula-Lastovo, te trajektna Lopar-Valbiska. Ostali trajekti i katamarani plove redovito i nema posebnih ograničenja. (hina/metro-portal)

27.01.2010. 23:03:55
Novi komentar
nužno
nužno