« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SIRIJA

Snage Bašara al-Asada ubile više od 20 civila

Nasilje se nastavlja dok se Kofi Annan, posebni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, nada da će vlada i oporba poštovati potpuno primirje 10. travnja

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Kofi Annan

,

rat u Siriji

Sirijska je vojska danas zauzela grad Dumu, pri čemu je u sukobima živote izgubila 21 osoba, uglavnom civili, prenosi Hina.

Nasilje se nastavlja dok se Kofi Annan, posebni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, nada da će vlada i oporba poštovati potpuno primirje 10. travnja, kada se vojska mora povući iz gradova.

U zoru su "vladini tenkovi i oklopna vozila zauzeli Dumu, dok se čula žestoka paljba i eksplozije", ističe Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH), navodeći da je vojska gađala grad iz teškog oružja.

U prijestolnici Damasku, dvojica mladića ubijena su u četvrtak rano ujutro u četvrti Kafar Suseu, kada je vojska pogodila njihovo vozilo, navodi OSDH.

U pobunjenoj pokrajini Idlebu, na sjeverozapadu zemlje, snajperist je iz zasjede ubio radnika u Sarakebu. U Hazanu je civil poginuo u paljbi iz teških strojnica, a u okrugu Džabal al-Zaviji dvoje je civila poginulo u bombardiranju. Jedan je pobunjenik ustrijeljen u Han Šejhunu.

Kako navodi OSDH, trojica su vojnika poginula u napadu na njihovo vozilo na sjeveru pokrajine Alepa, na sjeveru zemlje.

Vojska je usto zauzela selo Kafar Šames, u pokrajini Deri, gdje su dvojica vojnika poginula kada je vojska pogodila njihov automobil.

05.04.2012. 19:36:00
Novi komentar
nužno
nužno