« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DRAGON DICTATION

SMS poruke više nećemo tipkati već - govoriti

Dosta vam je beskonačnog tipkanja sms poruka od čega vam se grče prsti?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

SMS poruka

,

govor

,

Asimilon

,

GIZ

,

Svjetski dan kornjača

Postoji rješenje za vaše probleme. Dani mučenja tipkajući poruke preko sićušnih tipkica mogli bi biti iza vas, jer nova aplikacija za iPhone pretvara govor u tekst. Naime, korisnici mogu diktirati poruke u mikrofon mobitela koje se zatim prikazuju na ekranu, te se mogu poslati kao sms ili e-mail.

Aplikacija pod imenom "Dragon Dictation" također omogućuje interpunkciju pomoću naredbi "točka", "zarez" ili "novi paragraf". Korisnici iPhonea besplatno je mogu skinuti, a postala je jedna od najpopularnijih aplikacija u SAD-u. U Britaniji bi trebala bi objavljena ovaj tjedan.

>> Swype - novi program za mobitele omogućuje tipkanje bez tipkanja

Iz kompanije Nuance, koja je kreirala aplikaciju, objašnjavaju da se, za razliku od sličnih pokušaja, njihov softver ne oslanja na relativno malu procesnu snagu mobitela, već šalje signale na mnogo snažnije daljinske poslužitelje koji provjeravaju točnost i generiraju poruku. Bilo kakva pogreška može se ispraviti dodirom na ekran te biranjem prave riječi iz rječnika. U krajnjem slučaju, uvijek možete izbrisati pogrešnu riječ i utipkati novu.

Nuance planira lansirati i aplikaciju koja koristi tehnologiju za prepoznavanje glasa prilikom korištenja web tražilica, iako Google Android telefoni već imaju ovu opciju.

19.07.2010. 07:51:34
Novi komentar
nužno
nužno