« Fun
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
OPREZ PRI PUTOVANJU

Smrtonosne opasnosti koje vrebaju u inozemstvu

Prije nego što se otisnete u "bijeli svijet" provjerite kakve vam smrtonosne opasnosti prijete u inozemstvu

Fotografija vijesti
Više o

putovanja

,

automobilska nesreća

,

smrtonosne bolesti

,

opasnost

,

rad inozemstvo

Jedino što je sigurno u našem životu jest da ćemo svi kad-tad umrijeti, no način na koji ćemo otići u "vječna lovišta" je apsolutna nepoznanica. No, zahvaljujući statistici i vrijednim kolegama s BBC-a koji su obradili brojne podatke svjetskih organizacija, saznali smo kakve nas nedaće očekuju u inozemstvu.

Karta smrtonosnih žarišta ne pokazuje najveću prijetnju vašem životu u svakoj državi na kugli zemaljskoj - u tom slučaju bi njome dominirali rak, srčane bolesti i automobilske nesreće, već prezentira države s najvećom smrtnosti od specifične bolest ili nesreće na milijun stanovnika.

Primjerice, u Australiji godišnje u napadima morskih pasa smrtno strada vrlo malo ljudi, no kada se statistički gleda po glavi stanovnika ta brojka je viša nego bilo gdje na svijetu. Isto tako u Namibiji, na milijun stanovnika, strada više ljudi nego igdje u svijetu.

Ako poželite uživati u ljepotama Praga i Budimpešte, morate jako paziti kako spavate u Mađarskoj jer vam prijeti smrt od pada iz kreveta, a u Češkoj se nemojte penjati po ljestvama jer bi vam to mogao biti zadnji uspon u životu.

U slučaju proputovanja drevnom domovinom ljudskog roda, Afrikom, morate paziti na malariju u Sijera Leoneu, meningitis u Gvineji Bisau, sifilis u Tanzaniji, udar munje u Svazilandu te na pijane vozače u JAR-u.  

Čari Orijenta mnogima su jednostavno neodoljive, no istočnjačke zemlje skrivaju crnu, opasnu tajnu. Pa tako ako vas život odvede u drevnu Mezopotamiju, točnije u Irak, preporučamo da unajmite tenk jer su teroristički napadi jedan od vodećih uzroka smrti.

U Iranu se strogo držite vjerskih i državnih propisa, znači bez ljubljenja na javnom mjestu, jer bi vas u protivnom vlasti mogle smaknuti zbog drske povrede ćudoređa.  

Ako želite svoj život okončati kao smežurani, krezubi starac ili starica preporučamo vam da odete živjeti u zemlju samuraja i gejša jer je u Japanu najčešći uzrok smrti duboka starost.   

Ako vam se više sviđa zapadnjački stil života i američki san dakako da ćete otići živjeti u SAD, no tamo se morate čuvati dok prelazite neku livadu ili travnjak jer izgleda da su kosilice prave paklene naprave koje siju smrt.

Nije ni čudo da ste nakon čitanja ovih crnih statistika odlučili ostati doma u sigurnosti svoja četiri zida, ili pak pobjeći na slabo naseljenu Antarktiku na kojoj nema pijanih vozača, demonskih kosilica i paklenih naprava. No, nemojte se opustiti jer je vaš osjećaj sigurnosti itekako lažan.Naime, na Antarktku padne 15 puta više meteora nego igdje drugdje na planeti i iako još nitko nije smrtno stradao ako će vam na glavu pasti kamen iz svemira to je sigurno tu.    

29.04.2012. 14:49:46
Novi komentar
nužno
nužno