« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
VAŽNI SU SAMO REZULTATI

Smanjen broj hrvatskih skijaških reprezentativaca - izletjela i Nika Fleiss

Iz reprezentacije je isključena i naša ponajbolja skijašica nakon Janice, Nika Fleiss

(Neja Markičević/CROPIX)
Više o

skijanje

,

Nika Fleiss

,

Ivica Kostelić

,

Natko Zrnčić Dim

,

reprezentacija

Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) je nakon sastanka održanog u srijedu objavio priopćenje u kojemu je potvrđeno kako će u sljedećoj sezoni naše alpske reprezentacije imati manji broj natjecatelja u Svjetskom kupu no što je to bio slučaj prethodnih godina.

Potvrdile su se i najave da je iz reprezentacije isključena i jedna od dvije naše najbolje skijašice nakon povlačenja Janice Kostelić, Nika Fleiss koja je stoga odlučila okončati karijeru u dobi od 25 godina.

U priopćenju stoji:

"Na sastanku Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza odredeni su natjecatelji i treneri hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija kao i planovi rada za sve selekcije za 2010/11.

Osnovni cilj sljedećeg četverogodišnjeg ciklusa je dati što bolju podršku onima koji su to svojim rezultatima i zaslužili. Tako je ekipi Ivice Kostelića, uz postojeće trenere i servisere s kojima je produžena suradnja, pridružen i Danijel Andesilić koji će uz glavnog servisera Mateja Čuješa dodatno brinuti o Ivičinom skijama kojih ponekad ima preko 100 pari, te pomagati u radu na terenu, a fizioterapeut Zoran Pršo bit ce od sada uz Ivicu na svim treninzima i natjecanjima.

Takoder, za testiranje i razvoj Ivičinih skija za brze discipline dodatno će brinuti i slovenski stručnjak Mitja Zupan koji već godinama radi za norveškog proizvođača voskova za skije. Cilj je omogućiti Ivici još bolje uvjete za rad, te mu omogućiti dodatni napredak u brzim disciplinama i ostvarite sve preduvjete za osvajanje velikog Kristalnog globusa.

U ekipi Natka Zrnčić-Dima uz kojeg će i dalje biti Tin Široki, kao treneri ostaju Walter Hubmann i Peter Pen, a zbog dodatnog poboljšanja uvjeta pripreme skija angažiran je novi serviser Žiga Rosina, dosadašnji serviser slovenskog reprezentativca Aleša Gorze.

Od natjecateljskih promjena Ivan Ratkić je odlučio završiti skijašku karijeru nezadovoljan ostvarenim rezultatima i postignutim FIS bodovima, dok zbog nešto lošijih rezultata, neostvarenih rezultatskih ciljeva i pada u poretku na FIS ljestvici zadnjih godina, u reprezentaciji za sezonu 2010/11. nisu Nika Fleiss, Matea Ferk, Sofija Novoselić i Danko Marinelli što ne znači da, ukoliko se dokažu svojim rezultatima, nemaju šansu biti u reprezentaciji u sezoni 2011/12.

Fleiss je odlučila prestati skijati, Ferk i Marinelli još razmišljaju o nastavku karijere, dok Sofija najvejrojatnije nastavlja u vlastitom ili klupskom programu.

Alpski odbor je potvrdio produženje mandata dosadašnjem vodstvu i to Stjepanu Puhaku kao predsjedniku Alpskog odbora, Vedranu Pavleku kao direktoru alpskih reprezentacija i ski poola, te Reni Fleissu kao direktoru domaćih natjecanja". (hina/metro-portal)

20.04.2010. 23:30:00
Novi komentar
nužno
nužno