« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VN MALEZIJE

Službeno potvrđena pobjeda Sebastiana Vettela

Istraženo je Vettelovo navodno kršenje pravila no ustanovljeno je kako je utrka prošla po propisima te je vozaču Red Bulla priznata pobjeda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Formula 1

,

Red Bull

,

Sebastian Vettel

,

Velika nagrada Malezije

Nakon što je ostvario pobjedu na trećoj utrci svjetskog prvenstva formule 1, Velikoj nagradi Malezije, Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull) morao je pričekati nekoliko sati kako bi njegov trijumf bio i službeno priznat.

Naime, vodstvo utrke je istražilo Vettelovo navodno kršenje pravila, međutim nakon istrage je ustanovljeno kako pilot Red Bulla nije pogriješio i priznata mu je pobjeda. Vodstvo utrke istraživalo je događaj iz četvrtog kruga kada je Vettel pod žutom zastavom prošao Talijana Jarna Trullija. Međutim, ustanovljeno je kako je Trulli imao tehničkih problema s bolidom i kako je Vettel prije toga bitno usporio vožnju, a tek onda prošao Talijana.

Vettel je do pobjede došao ispred momčadskog kolege Australca Marka Webbera, a treći je bio Nijemac Nico Rosberg (Mercedes GP). Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Mercedes GP) odustao je u 11. krugu zbog mehaničkih problema, a Fernando Alonso (Ferrari), dvostruki svjetski prvak i pobjednik prve utrke sezone, isto je doživio u zadnjem krugu.

U tri ovosezonske utrke Formule 1 na pobjedničko postolje su se penjala trojica vozača, u Bahreinu je slavio Fernando Alonso, u Australiji Jenson Button (McLaren) i sada u Maleziji Sebastian Vettel. U ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Formule 1 vodi Felipe Massa sa 39 bodova, a slijede Fernando Alonso i Sebastian Vettel sa 37. (hina/metro-portal)

04.04.2010. 17:54:13
Novi komentar
nužno
nužno