« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
Bez tipkanja

Slušalice koje razmišljaju same upravljaju mobitelom

POGLEDAJTE VIDEO - Sony Ericsson je predstavio nove stereo slušalice za glazbene mobitele kojima se upravlja bez korištenja tipki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (You Tube)
Više o

Sony Ericsson MH 907

,

slušalice bez tipki

,

stereo headset

,

slušalice za mobitel

Headset Sony Ericsson MH 907 je prema navodima proizvođača prvi takav proizvod na svijetu koji radi bez potrebe tipkanja jer ima ugrađen specijalni senzor koji reagira na pokret.

Stavljanjem slušalica u uši, automatski počinje svirati glazba, a skidanjem slušalica one samostalno prepoznaju da trebaju zaustaviti sve zvukove.

Ukoliko korisniku počinje zvoniti mobitel dok sluša glazbu, potrebno je prvo izvaditi obje slušalice, a zatim vratiti jednu za primanje poziva. Kada se u uho stavi i druga slušalica, ponovno počinje svirati glazba.

"Željeli smo korisnicima omogućiti korištenje mobitela bez da ga stalno moraju vaditi i spremati u torbu ili džep. Uvijek osluškujemu potrebe naših potrošača i ovom tehnologijom im pružamo potpuno novo iskustvo zabave i telekomunikacije", smatraju čelnici Sony Ericssona.

Nedostatak slušalica je što još ne mogu same preskakivati pjesme niti regulirati glasnoću pa je te naredbe potrebno izvršiti klasičnim putem, korištenjem mobitela.

Stereo headset koji "razmišlja", kako mu tepaju proizvođači, na tržištu će se pojaviti u listopadu, a maloprodajna cijena iznositi će 49 eura. Može se koristiti na svim novijim modelima mobitela marke Sony Ericsson.

24.09.2009. 13:25:24
Novi komentar
nužno
nužno