« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
LOL

Slovenski veleposlanik razgovarao s Obersnelom

Slovenci su se najednom uznemirili i počeli opravdavati da Erjavec nije prijetio nego upravo suprotno ...

Obersnel je izazvao malu buru u Sloveniji
Obersnel je izazvao malu buru u Sloveniji (Arhiva)
Više o

Slovenci

,

Vojko Obersnel

,

Karl Erjavec

,

Twitter

Povodom napisa u medijima i na društvenim mrežama koje je izazvala jučerašnja izjava riječkog gradonačelnika, slovenski veleposlanik u Zagrebu Vojko Volk u subotu je telefonski razgovarao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, priopćeno je iz veleposlanstva Slovenije u Zagrebu.

Veleposlanik Volk tom je prigodom gradonačelniku Rijeke objasnio što je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec uistinu rekao prilikom nastupa u emisiji "Pogledi Slovenije", naročito to kako će učiniti sve da se pronađe rješenje za problem Ljubljanske banke u Hrvatskoj i što prije ratificira pristupni ugovor za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Slovenski veleposlanik je objasnio da nije bilo nikakvi prijetnji, nego obrnuto, navodi se u priopćenju. Gradonačelnik Obersnel je rekao da i sam u svojoj izjavi na Twitteru nije mislio tako kako je bilo napisano i objavljeno, dodaje se iz slovenskog veleposlanstva.

Regirajući na izjavu slovenskog ministra vanjskih poslova Erjavca po kojoj bi, ako se ne pronađe rješenje za Ljubljansku banku, hrvatsko članstvo u EU moglo postati upitno, gradonačelnik Obersnel na svom je Twitter profilu objavio: "Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: Možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran".

20.01.2013. 03:12:00
Novi komentar
nužno
nužno