« Fun
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Slovenske novinare političari podmitili pivom

Mogu li bačvice piva Laško ugroziti objektivnost slovenskih medija pred izbore?

Pravac redakcija!
Pravac redakcija!
Više o

pivo

,

Pivovarna Laško

,

Boško Šrot

Slovenske novinarske redakcije našle su ovih se u velikoj nedoumici što učiniti s bačvicama od 20 litara piva koje im je ovih dana poslao direktor Pivovarne Laško Boško Šrot koji figurira kao "medijski tajkun" i protivnik premijera Janeza Janše, javili su u srijedu slovenski mediji.

Pivo i cvijeće poslao Šrot 

Budući da se 21. rujna održavaju parlamentarni izbori na kojima Janša želi osvojiti svoj drugi premijerski mandat, redakcija javne Slovenske televizije "komisijski je uništila" bačvicu piva "Zlatorog" koje im je pred početak lokalnog festivala "Pivo i cvijeće" poslao Šrot, kako ne bi dala povoda sumnjama da ih premijerov protivnik želi potkupiti, objavio je slovenski novinarski portal "Medijski Watch Dog".

Urednica unutarnje politike na Slovenskoj televiziji Roswita Pesek izjavila je da su se odlučili da "komisijski unište" poklonjeno pivo budući da se na javnu televiziju odnosi zakon o javnim službenicima prema kojemu se može otkloniti i komisijski uništiti dar za koji se može posumnjati da primatelja dovodi u poziciju sukoba interesa.

Državna televizija morala uništiti bačvice, ali ne i ostali 

Pesek je navela da su bačvicu s pivom dobile i druge slovenske redakcije, no nije poznato je su li se one odlučile na uništenje tekućine, vraćanje pošiljatelju ili pražnjenje sadržaja na neki drugi način.

Na sajmu "Pivo i cvijeće", koji se ovih dana održava u Laškom blizu Celja, gdje je središte slovenske pivovarske industrije, ovih se dana toči i "Pivo tajkun". To je Šrotova ironična replika premijeru nakon što ga je Janša nazvao najvećim slovenskim tajkunom, optužio za velik utjecaj u medijima u kojima je Pivovarna Laško većinski vlasnik i pokušaje protuzakonitog menadžerskog preuzimanja slovenske industrije pića u vrijednosti 1,5 milijardi eura.

Šrot je nedavno za ljubljansko "Delo", u kojemu je pivovara većinski vlasnik, izjavio da mu Janša prijeti zatvorom ako mu ne prepusti kontrolu u najvećem slovenskom dnevnom listu s utjecajem na javnost, što je Janša energično zanijekao, ocjenjujujući da se radi o predizbornoj propagandi u korist oporbenih stranaka. (HINA)

16.07.2008. 13:55:24
Novi komentar
nužno
nužno