« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BANKARSKI BONUS

Slovenska vlada tuži bivšeg direktora Nove Ljubljanske banke

Marjana Kramara čeka optužnica zbog milijunskog bonusa koji je primio prošle godine.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

Slovenija

,

tužba

,

Borut Pahor

,

menadžerski bonusi

,

Marjan Kramar

,

Nova Ljubljanska banka

,

Franci Križanič

Slovenska vlada priprema sudsku tužbu protiv dugogodišnjeg direktora Nove Ljubjanske banke (NLB) Marjana Kramara zbog nagrade od milijun eura što mu je isplaćena u početku godine kad je napustio tu dužnost.

Vladinu tužbu u četvrtak je na sjednici parlamentarnog odbora za nadzor javnih financija najavio ministar financija Franci Križanič.

"Zbog tako visoke nagrade vlada priprema tužbu protiv Kramara", rekao je Križanič.

On tvrdi da je isplatu bonusa, za koji je rekao da je "patološki visok", bivšem direktoru banke u većinskom vlasništvu države trebala spriječiti prijašnja vlada preko nadzornog odbora te promijeniti Kramarov ugovor s vlasnicima.

Potpisani ugovor predviđao je nagradu u postotku od ostvarene dobiti banke, ali u vrijeme kad se računalo da će banka mnogo više ulagati u zalihe, objasnio je Križanič.

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor pozvao je Kramara prije dva mjeseca, kad su otkrivene pojedinosti njegova ugovora s NLB-om, po kojemu mu za sedam godina vođenja banke pripada bonus od milijun eura te 200.000 eura otpremnine, da razmisli o tome da nagradu vrati, ali se on na to nije odazvao. (hina/metro-portal)

28.05.2009. 16:28:07
Novi komentar
nužno
nužno