« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Slovenija odustala od prodaje Telekoma

Odbijena su oba preostala ponuđača

Više o

telekom slovenije

Telekom Slovenije d. d. otkazao je prodaju 49,13 posto udjela kompanije u državnom vlasništvu s objašnjenjem da ponude dva preostala ponuđača nisu bile prihvatljive komisiji koja je provodila privatizacijsku prodaju.
- Nijedan ponuđač nije predao ponudu do isteka službenog roka u petak pa tako one nisu prihvatljive te smo vladi odlučili predložiti da ne prihvati ponude - prenio je Bloomberg riječi predsjednika komisije Matjaža Janše.

Politički potezNakon što se s prodajom odugovlačilo, na kraju se od nje i odustalo, a potez su pozdravile sve političke snage.   

Za kupnju su se u posljednjem krugu nesuđene privatizacije natjecali islandski telekom operater Skipti i britansko-njemački konzorcij Bain Capital & Axos Capital & BT.
I dok su svi slovenski političari jučer izrazili zadovoljstvo što nacionalna telekomunikacijska kompanija ostaje u slovenskom vlasništvu, Ljubljanska burza loše je reagirala na vijest o odustajanju od prodaje. Indeks SBI 20 pao je jučer na najnižu razinu u dva tjedna, a dionice Telekoma Slovenije pale su 6,2 posto. Od početka godine dionice slovenske telekomunikacijske kompanije strmoglavile su se za ukupno  27 posto.

Vladina komisija dala je preporuku o odbacivanju ponuda 

Direktor kompanije Bojan Dremelj izjavio je jučer kako Telekom Slovenije ima ambiciozne planove koji ne ovise o tome tko će  mu biti vlasnik. (METRO)

03.03.2008. 21:52:46
Novi komentar
nužno
nužno