« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BENEDIKT XVI:

Slike užitka i nasilja truju dušu

Kao što postoji onečišćenje zraka koje truje okoliš i živa bića, tako postoji i onečišćenje srca i duha koje ubija i truje duhovni život, kaže Papa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

užitak i nasilje

,

navika

,

trovanje duše

Papa Benedikt XVI. upozorio je u nedjelju, na misi na blagdan Duhova, na "onečišćenje srca i duha" ljudi "zatrovanih slikama" užitka i nasilja, na koje se društvo već "naviklo".

"Kao što postoji onečišćenje zraka koje truje okoliš i živa bića, tako postoji i onečišćenje srca i duha koje ubija i truje duhovni život", rekao je Papa u bazilici sv. Petra.

"Kao što se ne smijemo naviknuti na onečišćenje zraka - i u tom smislu je zalaganje za čist okoliš najvažnija zadaća danas - tako se ne smijemo naviknuti na ono što truje duh", dodao je. "Kažu da je to sloboda, a ne vide da to onečišćuje i truje dušu, osobito dušu mladih naraštaja i na koncu ugrožava i samu slobodu", ocijenio je.

Duhovi su jedan od najvećih blagdana u liturgijskom kalendaru katolika, protestanata i pravoslavnih vjernika. Tim se blagdanom, 50 dana nakon Uskrsa, slavi silazak na Duha svetoga na apostole u Jeruzalemu. Naziva se i blagdanom "rođenja Crkve". (hina/metro-portal)

31.05.2009. 15:20:47
Novi komentar
nužno
nužno