« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
KATASTROFA

Slavonija pod vodom i udarima vjetra

Elementarna nepogoda proglašena je u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, no katastrofalno je stanje i u Požeško-slavonskoj

Olujni vjetrovi i kiša donijeli poplave
Olujni vjetrovi i kiša donijeli poplave (Arhiva)
Više o

poplave

,

vjetar

,

Slavonija

Slavonija je pred katastrofom jer na sve strane pucaju nasipi koje lokalno stanovništvo i vojska pokušavaju učvrstiti, kiša i dalje lije, a pušu i vjetrovi koji lome stabla, bacaju prometne znakove i ugrožavaju sigurnost ljudi na cestama.

Nasip popušta na ušću Bosne u Savu gdje se trenutno nalazi stotinjak vojnika koji bagerima pokušavaju spriječiti poplavu, Orljava se izlila i poplavila Pleternicu i okolna naselja gdje je otprilike 400 kuća pod vodom. 

Izlile su se i Pakra i Šeovica što je uzrokovalo poplavljivanje kuća u Lipiku i Pakracu, a ništa bolje nije ni kod Županje gdje su sva polja pod vodom.

U požeškom kraju također je dramatična situacija, vojska je priskočila u pomoć i evakuira stanovništvo iz mjesta oko Požege jer nabujale rijeke i potoci izlijevaju se iz korita i plave sve pred sobom.

Štete na usjevima su velike, a ako se nastavi ovakvo vrijeme, može se mirno reći da je došlo do katastrofe. Na sreću, prognoza je povoljna, vrijeme bi se trebalo smiriti, no tek kad se vode povuku moći će se zbrojati štete.

16.05.2014. 15:21:00
Novi komentar
nužno
nužno