« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Slastičarnica Amelie

Mjesto je ponajprije zanimljivo vizualno iskustvo - prevladavaju bijela, svjetlo-plava i smeđa pastelna boja, što se može vidjeti već s ulice, pokućstvo u tzv. shabby-chic stilu

Atmosfera i kolači - sjajno
Atmosfera i kolači - sjajno (Arhiva)
Više o

slasičarnica Amelie

Kada sam prvi put čuo za novu slastičarnicu u gradu pod nazivom „Amelie", u Vlaškoj 6, dakako da mi je prvo pao na pamet film Amelie, popularan uzor specifičnog chic-trenda. Meni osobno film i nije baš nešto (osim u konceptualnom smislu), ali bez obzira volite li ga vi ili ne, možda volite fine kolače i posebnu atmosferu u kojoj ih možete smazati.

Slastičarnicu Amelie 2013. otvorila je Žakline Troskot, entuzijast i zaljubljenica u francusku kulturu. Mjesto je ponajprije zanimljivo vizualno iskustvo - prevladavaju bijela, svjetlo-plava i smeđa pastelna boja, što se može vidjeti već s ulice, pokućstvo u tzv. shabby-chic stilu, radovi akademske slikarice Mateje Šilobod, a i kolači tako dobro izgledaju da bi se čovjek odmah bacio na njih. Mjesto ima i malu terasu na suprotnoj strani ulice.

U ponudi slastičarnice su razne torte, kolači i sirevi. Ako vaša djevojka voli shabby-chic stil ili možda film Amelie, odvedite je tamo na jedan slatki tanjur iznenađenja. Oborit ćete je s nogu.

Piše: Goran Zajček
18.11.2014. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno