« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
IZLOŽBE

Skupna izložba novih članova ULUPUH-a

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ULUPUH u svojoj zagrebačkoj galeriji na tradicionalnoj izložbi predstavlja od 15. veljače radove svojih novoprimljenih članova

Sjajna izložba
Sjajna izložba (Arhiva)
Više o

izložba

,

ULUPUH

svake godine od svog osnutka prima nove članove koji su visokom razinom kvalitete svojih radova zadovoljili kriterije udruge, a od ukupno prijavljena 46 kandidata, na jesenskom i zimskom natječaju prijema novih članova ove su godine u Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ušla 35 nova člana, u 13 od 17 sekcija.

Te će se umjetnike predstaviti na skupnoj izložbi s ciljem da se udruženje kao i šira javnost upozna s njihovim radovima, napominje se u najavi ULUPUH-a.

U Studijskoj sekciji to su Marta Baradić, Draženka Jalšić Ernečić, Lovorka Magaš Bilandžić, Željko Brguljan, u Sekciji za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita: Marijana Pišonić, Mirna Oštarić Kerr, Marina Draženović, Diana Sokolić, a u Sekciji za tekstilno stvaralaštvo Kristina Rismondo, Marija Milković, Marta Živičnjak, Irena Topić, Lea Popinjač, Katarina Ričko, Marika Kandelaki.

Sekcija za restauratorska i oblikovno-fonička djela predstavlja Vjerana Duvnjaka, Sekcija za produkt dizajn Ivanu Reić, Maju Mesić, Karolinu Borković i Karlu Kocijan, a Sekcija za oblikovanje odijevanja Mariju Kulušić, Lidiju Kopilaš i Dunju Sučić.

Tu su još  Siniša Vidić, Ivana Nikolić Popović, Dino Smrekar (Sekcija za grafički dizajn i vizualne komunikacije), Filip Buković, Ivan Štrok (Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost), Štefanija Baranašić (Sekcija za keramiku, porculan i staklo), Jelena Mavrić Varga, Lana Gržetić(Sekcija za  kiparstvo), Branimir Štivić (Sekcija za multimediju i intermediju).

U Sekciji za oblikovanje igračaka i lutaka nove su članice Ana Ogrizović i Valentina Drakšić, a u Sekciji za oblikovanje arhitektonsko-urbanističkih maketa Tin Jakopec.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju svečanog otvorenja neće biti, a izložba će se moći pogledati do subote 20. veljače, uz slobodan ulaz. 

15.02.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno