« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
VIASAT HISTORY

Skriveni ubojice viktorijanskog doba

U ovom dokumentarcu dr. Suzannah Lipscomb otkrit će da su Viktorijanci bili naši pokusni kunići. Prvi su istražili neiskušane i nepoznate aspekte svakodnevnog života koje danas uzimamo zdravo za gotovo

Dr. Suzannah Lipscomb otkriva skrivene ubojice u domovima
Dr. Suzannah Lipscomb otkriva skrivene ubojice u domovima (Viasat History)
Više o

Viasat History

,

Skriveni ubojice viktorijanskog doba

,

Suzannah Lipscomb

U prvom dokumentarcu o viktorijanskom dobu, dr. Suzannah Lipscomb istražuje kako je industrijska revolucija nenamjerno dovela skrivene ubojice u domove i kako je znanost razotkrila te suptilne ubojice po prvi put.

Viktorijanci su bili poput nas, opsjednuti tehnologijom i materijalizmom. U ovom dokumentarcu dr. Suzannah Lipscomb otkrit će da su Viktorijanci bili naši pokusni kunići. Prvi su istražili neiskušane i nepoznate aspekte svakodnevnog života koje danas uzimamo zdravo za gotovo.

Dr. Lipscomb u svom laboratoriju koristi viktorijanski dom kako bi istražila tajne ubojice unutar njega. Ispitat će kako je industrijska revolucija nenamjerno dovela skrivene ubojice u naše domove u ime napretka, kako ih je znanost otkrila i tražila načine da ih iskorijeni.

Provodit će eksperimente u vezi s arsenom na zidnim tapetama, razvitkom bakterija u bočicama za dojenčad i isprobati previše uske viktorijanske korzete, sve kako bi otkrila smrtonosne posljedice svakodnevnog viktorijanskog života.

Dokumentarac Skriveni ubojice viktorijanskog doba pogledajte na Viasat History u utorak, 19. siječnja u 20.00 sati, a nastavak tjedan dana kasnije.

19.01.2016. 10:12:00
Novi komentar
nužno
nužno