« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
jačanje hrvatsko-izraelskih odnosa

U Hrvatsku dolazi potpredsjednik izraelske vlade

Potpredsjednik izraelske vlade Avigdor Lieberman razgovarati će s hrvatskom vladom o bilateralnim odnosima i o ostalim važnim temama

Fotografija vijesti
Više o

Stjepan Mesić

,

Avigdor Lieberman

,

hrvatsko izraelski odnosi

,

Gordan Jandroković

Potpredsjednik izraelske vlade i ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman boravit će idući tjedan u Zagrebu i s visokim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim odnosima i temama od zajedničkog interesa, priopćilo je u srijedu izraelsko veleposlanstvno u Hrvatskoj.

Lieberman će 15. rujna boraviti u Zagrebu, a Hrvatska će biti prva postaja na njegovoj srednjoeuropskoj turneji tijekom koje će također posjetiti Srbiju i Crnu Goru.

Po najavi izraelskog ministarstva i hrvatskog MVPEI-a, očekuje se da će ministar Lieberman sa svojim kolegom hrvatskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem razgovarati o bilateralnim odnosima i temama od zajedničkoga interesa.

Izraelskog ministra primit će i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji kani posjetiti Izrael 20. listopada ove godine.

Lieberman će se također sastati i s predsjednikom Hrvatskoga sabora Lukom Bebićem, koji bi također, po najavama, trebao posjetiti Izrael u početku listopada.

Izraelski ministar će za boravka u Zagrebu razgovarati i s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

Po priopćenju izraelskog veleposlanstva, Lieberman "vjeruje da je Hrvatska važna za Izrael i smatra odnose odličnima", te se "nada daljnjem jačanju veza na različitim područjima, kao što su gospodarstvo, turizam, kultura, znanost i šport".

Izvor: Hina

09.09.2009. 17:09:52
Novi komentar
nužno
nužno