« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
NE POMAŽE MIKROKLIMA?

Skopje je najdosadniji grad u Europi - Zagreb gori od Beograda

Možemo se tješiti da je Ljubljana rangirana još gore od Zagreba, provjerite koji grad je prvi

Fotografija vijesti
Više o

Skopje

,

najbolji gradovi

,

dosadni gradovi

,

globalni indeks inovativnih gradova

,

2 think now

Podaci koji su rezultat istraživanja "Globalni indeks inovativnih gradova" koje se kreira svake godine na osnovu analize "2 think now" na bazi 162 pokazatelja u odnosu na "globalnu inovativnu ekonomiju", poput zdravlja, materijalnog stanja, kulturnih sredstava, naseljenosti, zemljopisnog položaja, tehnologija i povezanosti na tržištu, užasni su za Skopje. Naime, makedonski glavni grad zamalo je ponio titulu najmanje inovativnog grada na svijetu s samo 28 bodova ili samo deset više od afganistanskoga Kabula, koji je sa 18 bodova na samom kraju svjetske liste. 

Od gradova u regiji Beograd je s 45 bodova rangiran na 120. mjesto u Europi i u svijetu. Zagreb je s 42 boda na 173. mjestu, a Ljubljana s 41 bodom na 177. mjestu u Europi. Sofija ima 38, Solun 36, a Tirana 33 boda, javili su skopski mediji, prenosi portal B92.net.

Inače, na prvom mjestu na svjetskoj listi najinovativnijih gradova nalazi se Boston, a zatim slijede New York i Beč. Među vodećim gradovima su i London, na sedmom mjestu, i Los Angeles koji je dvanaesti, dok se prebogati Dubai se nalazi tek na 34. mjestu. 

Na europskoj listi gradova na prvom mjestu je Beč, a slijede Pariz, Minhen i London. 

27.03.2013. 15:15:24
Novi komentar
nužno
nužno