« Televizija
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
WOW!

Skok u wingsuitu s Mont Everesta uživo na Discovery Channelu

Epski događaj pod nazivom SKOK S MOUNT EVERESTA UŽIVO će se emitirati na Discovery Channelu u svibnju 2014. uživo u 224 zemlje svijeta

Još jedan nevjerojatan podvig u pripremi
Još jedan nevjerojatan podvig u pripremi (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

skok s Mount Everesta

,

Joby Ogwyn

Svijet će svjedočiti jednom od najvećih ljudskih podviga ikada snimljenih na televiziji - Joby Ogwyn pokušat će izvesti prvi wingsuit let s vrha Mount Everest. Epski događaj pod nazivom SKOK S MOUNT EVERESTA UŽIVO će se emitirati na Discovery Channelu u svibnju 2014. uživo u 224 zemlje svijeta.

"Ovo je stvaranje povijesti", izjavio je Eileen O'Neill, predsjednik grupe Discovery i TLC Networks. Discovery Channel nastavlja uživo prenositi događaje koji se potpuno razlikuju od svega što možete vidjeti na televiziji - od rekor­dnog svemirskog skoka Felixa Baumgartnera, do nevjerojatnog hoda po žici preko Grand Canyona Nika Wallende."

Discovery će gledatelje uvesti u pothvat s dvije jednosatne emisije koje će nas upoznati s Jobyjem, njegovim intenzivnim treninzima i pripremama za Everest. Specijal će kulminirati dvosatnim prijenosom uživo koji će pratiti Jobyja kako se probija do Mount Everesta i na kraju njegovo poniranje sa samog vrha. Jobyjev wingsuit, posebno izrađen za ovu priliku, bit će opremljen kamerama koje će nam omogućiti pogled iz ptičje perspektive dok će on vertikalno ponirati više od 3000 metara pri brzinama koje prelaze 240 km/h.

Joby nije stranac na Everestu. Na najviši vrh na svijetu popeo se sa samo 24 godine, postavši tako najmlađi Amerikanac koji ga je osvojio. Svjetski rekord za najbrži uspon na Mount Everest Joby je postavio 2008., popevši se iz baze na južnoj strani putem do vrha za samo devet i pol sati (uspon koji obično traje 3-4 dana).

"Ovo će biti ostvarenje posljednjeg dijela mog sna. Još kao dječak zamišljao sam kako bi bilo divno letjeti. Ne mogu si zamisliti spektakularniji let od ovog s Everesta", rekao Joby. "Sve što sam ikada napravio u životu bila je samo vjež­ba za ovo što ću učiniti."

Joby će izvesti desetke probnih skokova u Kaliforniji, Floridi, Utahu i švicarskim Alpama. Nakon opsežnih priprema, uputit će se na završnu obuku na Himalaje. Nakon šest tjedana aklimatizacije, Joby i njegov tim će biti spremni za put na vrh Everesta.

Mnoga pitanja ostat će otvorena do samog njegovog dolaska: Hoće li vremenski uvjeti omogućiti pothvat? Je li ponio pravu opremu? Je li Joby, uz sve naprone treninge, spreman napraviti ono što nijedan čovjek nije nikada učinio?

Za većinu je penjača krajnji san doseći vrh Everesta, ali za Jobyja - to je samo početak.

06.02.2014. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno