« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
na suđenju

Škegro priznao da je lagao u Saboru

Haaški tužitelji pokušali su Škegru diskreditirati kao svjedoka protiv Čermaka zbog priznanja laži iz prošlosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (You Tube)
Više o

Borislav Škegro

,

suđenje Čermaku

Bivši ministar financija i potpredsjednik Vlade u vrijeme Oluje, Borislav Škegro, svjedočio je danas u obranu Ivana Čermaka u Haagu.

Škegro je rekao da je tadašnji predsjednik Tuđman Čermaka poslao u Knin kako bi se pobrinuo za obnovu gospodarstva.

"Nikakvog udruženog zločinačkog pothvata nije bilo, niti je postojao prešutni dogovor i toleriranje zločina nakon Oluje", izjavio je Škegro u Haagu.

Kako bi mu srušili kredibilitet, tužitelji su Škegri predočili transkript razgovora s predsjednikom Tuđmanom, u kojem on otvoreno priznaje da laže u interesu Hrvatske.

"Ako treba, za Hrvatsku ću lagati i papi, kao što sam i u Saboru lagao u oči kad su me pitali zašto smo se zadužili kod Narodne banke, jer je bila riječ o oružju", citirao je tužitelj iz transkripta pitajući Škegru zašto bi mu suci danas vjerovali ako je sam priznao da laže.

Škegro je objasnio da je Hrvatska u to vrijeme bila pod embargom UN-a na uvoz oružja i da je tajno naoružavanje bila jedina moguća opcija.

"Jesmo li tada kršili rezoluciju UN-a? Jesmo! To su bila takva vremena, i kada bih se ponovno našao u takvim okolnostima, isto bih učinio", istaknuo je Škegro.

29.09.2009. 18:22:30
Novi komentar
nužno
nužno